Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
WK sprinttriatlon in Canada wordt geteisterd door corona en slecht weer, triatlons worden duatlons
Triatleten verkennen het WK-parcours in Montreal in de regen (foto: World Triathlon/Ben Lumley)
Nieuws

WK sprinttriatlon in Canada wordt geteisterd door corona en slecht weer, triatlons worden duatlons

Vrijdag gaan in het Canadese Montreal de wereldkampioenschappen sprinttriatlon van start, maar voorlopig is er vooralsnog weinig vreugde te rapen bij de triatleten. Door de barre weersomstandigheden met heel veel regen, werd al besloten om de triatlons op vrijdag om te vormen tot een duatlon omdat het zwemmen nu te gevaarlijk zou zijn. Bovendien heeft niet alleen het wielerpeloton momenteel te maken met een nieuwe golf corona-besmettingen, maar ook binnen triatlon komen de eerste afzeggingen binnen, met onder andere de afmelding van de Belgische triatlete Jolien Vermeylen.

Lichte symptomen bij Jolien Vermeylen

“Geen wereldkampioenschap sprinttriatlon voor mij”, laat Jolien Vermeylen weten en dat is jammer want ze is de laatste weken op dreef, met onder andere een sterke prestatie in de Mixed Team Relay vorige week in Leeds met de Belgian Hammers. “Helaas heb ik positief getest op Covid-19. Ik wil mijn ploegmaatjes niet besmetten of ziek maken, dus heb ik besloten om volledig af te haken voor het WK in Montreal. Ik ben erg ontgoocheld, maar ik raak er wel overheen. Op dit moment voel ik me vooral verkouden en wat meer vermoeid dan anders, maar ik heb geen koorts en verder niks ergs,” aldus Jolien, die we veel beterschap wensen.

https://www.instagram.com/p/CfGO1kaNjGj/

World Triathlon hoopt zaterdag wel te kunnen zwemmen

Ondertussen werd door de aanhoudende regen door World Triathlon besloten om de triatlons van vrijdag, wanneer de kwalificaties voor de finales op zaterdag plaatsvinden, om te vormen tot duatlons. Bij de mannen elites komen Jelle Geens, Marten Van Riel, Noah Servais en Erwin Vanderplancke aan de start. Bij de vrouwen elites rekenen we op Hanne De Vet en Claire Michel. Balte Thijs en Raf De Dobbelaere verdedigen de Belgische kleuren bij de jongens junioren. Bij de meisjes komen Hasse Fleerackers en Nele Dequae in actie.

https://www.instagram.com/p/CfJ9XvMgCVe/