Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Er is niks dat je met Duct Tape niet kan oplossen, zelfs een lekke band in triatlon…
Lekke band in de wisselzone? Dan kan Duct Tape wonderen doen (foto: Facebook RR)
Fun

Er is niks dat je met Duct Tape niet kan oplossen, zelfs een lekke band in triatlon…

De schrik van elke triatleet: in de wisselzone merken dat je band lek staat en al helemaal als het een tubeless band is, waaruit je de latex ziet lekken. Gelukkig is er dan nog altijd Duct Tape, want zoals een veel te vroeg overleden hele goeie vriend van me altijd zei: “Er is niks dat je met Duct Tape niet kan oplossen…” Het is een klusje waar je absoluut niet op zit te wachten vlak voor de start van een wedstrijd, laat staan tijdens een wedstrijd: je band plakken of vervangen. Triatlete Daniela Rajnai kreeg recent, vlak voor een race, toch met dit vervelende scenario te maken en aangezien de atlete tubeless rijdt kon ze het ook niet zo makkelijk oplossen. Gelukkig wist haar vader wel raad met het probleem. “Mijn vader heeft me afgelopen zondag gered van een hele trieste DNS (did not start, red.).”

“Toen ik mijn fiets in wilde checken voor een Sprint Distance hoorde ik dat er lucht en vloeibare latex uit mijn voorband liep. Ik had geen reservebandjes mee, want ik kan die band er alleen toch niet af krijgen. Ik dacht dat ik niet kon starten door de lekke band, maar mijn vader kwam met een idee: hij vroeg een vrijwilliger om Duct Tape en dat hebben we om de band gedraaid. En… de band bleef het hele fietsonderdeel goed. Ik heb mijn lesje dus wel geleerd: neem altijd Duct Tape mee”, grapt de atlete. Hopelijk was het wel een droge wedstrijd, want op een nat fietsparcours zien we dit toch niet goed komen 😉