Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lionel Sanders rijdt lek, breekt tand en wint alsnog 70.3 Ironman Mont-Tremblant
Lionel Sanders wint de 70.3 Ironman Mont-Tremblant (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Lionel Sanders rijdt lek, breekt tand en wint alsnog 70.3 Ironman Mont-Tremblant

Hij is en blijft één van de meest iconische figuren van de moderne triatlonsport en die status zette Lionel Sanders zondag nog eens extra verf bij door de 70.3 Ironman Mont-Tremblant te winnen na een race waarin de gemiddelde pro-triatleet bijna zeker had opgegeven. The Colonel kwam pas als 11de uit het water en de achterstand werd nog groter toen hij zijn lekke band na de wissel moest repareren. Onderweg verloor hij ook nog een voortand, maar het weerhield hem niet van de overwinning voor eigen volk.

Als 11de kwam Sanders uit het water, op 1’47 van leiders Ortiz, Schafer, McMahon en Lussi. In de wissel kwam hij tot de vaststelling dat hij een lekke band had. Voor veel triatleten zou het dan game over zijn, maar Sanders is ook nog eens snel in bandenwissels. Hij verloor slechts een twee minuten extra en ging in de achtervolging. Daarbij zette hij blijkbaar zoveel kracht dat hij één van zijn voortanden verloor. Het deed ons denken aan Seppe Odeyn, die hetzelfde overkwam in de Powerman St-Wendel jaren geleden.

Van 13de naar 1ste plaats

https://www.instagram.com/p/CfSTnTpPaon/

Iets voorbij halfweg de 90 km fietsen had Lionel Sanders zijn inhaalrace van de 13de naar de 1ste plaats vervolledigd en vanaf dan ging hij vol gas door. Aan de wissel bedroeg het verschil met Jackson Laundry al 2’35. In de halve marathon vertraagde Sanders niet meer. Hij won de 70.3 Ironman Mont-Tremblant overtuigend in 3u48’02 met 2’14 voorsprong op de Mexicaan Hernandez en 2’44 op Laundry.

Bij de vrouwen won de Canadese Tamara Jewett in 4u19’30 met 9 minuten voorsprong op de Amerikaanse triatletes Ferreira en Olson. Normaal was olympisch kampioene Flora Duffy de topfavoriete, maar zij haalde de start niet in Mont-Tremblant omdat haar fiets onderweg tijdens de vliegreis nooit in Canada geraakte…