Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlete Flora Duffy schrijft nu ook geschiedenis in Commonwealth Games
Nieuws

Triatlete Flora Duffy schrijft nu ook geschiedenis in Commonwealth Games

Flora Duffy heeft, zoals veel insiders verwacht hadden, de gouden medaille behaald in de triatlon bij de vrouwen op de Commonwealth Games in het Engelse Birmingham. De triatlete uit Bermuda schreef alweer geschiedenis. In Tokio was ze vorig jaar de eerste atlete ooit uit Bermuda die een gouden medaille op de Spelen pakte en ze hield er zelfs een nationale feestdag aan over: Flora Duffy Day op 18 oktober. Vrijdag werd ze de eerste triatlete ooit die haar Commonwealth Games goud met succes verdedigde. Na winst in Gold Coast in 2018 werd het opnieuw goud na een tweestrijd met Georgia Taylor-Brown.

De Gemenebestspelen is na de Olympische Spelen in aantallen deelnemers het op 1 na grootste sportevenement ter wereld. In de triatlon bij de vrouwen vertaalde zich dat naar veel deelneemster van kleinere triatlonfederaties, maar in de breedte was de spanning halverwege het fietsen al ver te zoeken. Favoriete Beth Potter had na een sterk zwemnummer in de 750 meter zwemmen de aanval geopend, maar ze kreeg in de 20 km fietsen al snel het gezelschap van Flora Duffy, Georgia Taylor-Brown, Amy Legault en Sophie Coldwelle. De rest van het deelnemersveld wist dan al dat de medailles buiten schot waren.

Flora Duffy trok vervolgens in de aanval en samen met Georgia Taylor-Brown fietsten ze een minuut weg van de drie achtervolgsters. In de 5 km lopen pakte Flora Duffy meteen een voorsprong van een paar seconden en GTB kon dat gat niet meer dicht krijgen. De Bermudaanse pakte een jaar na het goud in Tokio nu ook voor de tweede keer goud in de Commonwealth Games, als eerste triatlete ooit die haar titel met succes kon verdedigen.

Flora Duffy won verdiend in Birmingham tussen duizenden supporters in een tijd van 55’25. Pas 31 seconden later pakte de Engelse Georgia Taylor-Brown het zilver. De Schotse Beth Potter pakte de bronzen medaille op 1’21 van Duffy voor Sophie Coldwelle en de Australische Sophie Linn.

Bij de mannen pakte eerder op de dag de Engelsman Alex Yee het goud na een mooie battle met de Nieuw-Zeelander Hayden Wilde.

Uitslag triatlon Commonwealth Games vrouwen 2022