Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Emmanuel Lejeune 6de in korte afstand triatlon Alpe d’Huez, ook Koen Veramme weer sterk
Emmanuel Lejeune op de beklimming van Alpe d'Huez (foto: Emmanuel Lejeune RR)
Nieuws

Emmanuel Lejeune 6de in korte afstand triatlon Alpe d’Huez, ook Koen Veramme weer sterk

Koen Veramme schreef in 2021 de short distance triatlon van Alpe d’Huez op zijn naam en in de nog sterker bezette 2022 editie leek hij even op weg om die stunt nog eens te herhalen, maar deze keer moest hij in het last minute aangepaste loopparcours zijn meerdere erkennen in een aantal triatleten. Terwijl de Oostenrijker Leon Pauger naar de overwinning stormde, werd Emmanuel Lejeune de beste Belg op de zesde plaats. Koen Veramme pakte uiteindelijk een nog altijd mooie negende plaats. Bij de vrouwen won Audrey Merle voor Celia Merle.

De Antwerpse triatleet Koen Veramme heeft een speciale link met Alpe d’Huez. Ook dit jaar was de titelverdediger van 2021 in goeie doen. D-e lichtgewicht klimmer die sinds dit seizoen voor TDL Leuven uitkomt, realiseerde opnieuw de snelste klimtijd over de 21 bochten van de mythische col uit de Tour de France. Na de beklimming van Alpe d’Huez had Technokoentje uitzicht op het podium, maar hij moest in de laatste loopproef nog een paar atleten laten gaan. Het werd uiteindelijk een negende plaats in een sterkbezet deelnemersveld.

De organisatie kreeg overigens tijdens de wedstrijd te maken met een losgekomen electriciteitskabel die op het loopparcours terechtkwam en waardoor last minute het parcours moest aangepast worden. De Oostenrijker Leon Pauger liet het niet aan zijn hart komen. Hij pakte een overduidelijke overwinning in 1u47’13 met 3’47 voorsprong op Florent Lefebvre en Alexis Grayel. Emmanuel Lejeune zette de tweede looptijd van de dag neer en pakte de zesde plaats en werd beste Belg op Alpe d’Huez. Koen Veramme werd dus negende en Toon Mariën pakte een knappe 12de plaats.

Battle tussen zusjes Merle

Bij de vrouwen kregen we een zusterstrijd tussen Audrey en Celia Merle. De Europese kampioene duatlon van 2021, onlangs nog derde in de WTCS triatlon van Leeds, haalde het uiteindelijk in 2u06’05 voor haar jongere zusje. Celia werd tweede in 2u09’58 op bijna vier minuten van de oudere zus. De Britse Claudia Kelsall werd derde op 5’42. De Belgische Sophie Delguste pakte de vijfde plaats, maar dat was op ruime achterstand. De Brusselse kwam op 13’46 van Audrey Merle over de streep. Zoe Leurs werd negende en Jeanne Dupont tiende.

Eerder deze week won Lotte Claes de duatlon. Alexandra Tondeur werd derde op de Long Distance triatlon.

Uitslag Triathlon M Alpe d’Huez 2022