Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische age group triatleten zorgen voor 7 medailles op EK triatlon in Munchen
De 7 Belgische medaille winnaars op het EK triatlon in Munchen op een rijtje (foto: Werner Taveirne RR)
Nieuws

Belgische age group triatleten zorgen voor 7 medailles op EK triatlon in Munchen

Hoewel onze prof-triatleten het beste van zichzelf gaven tijdens de European Championships leverde het EK triatlon in Munchen net geen medailles op, met een 14de plaats voor Valerie Barthelemy, een 5de plaats voor Jelle Geens en een 4de plaats op de Mixed Team Relay. Zeven Belgische triatleten slaagden er wel in om een medaille te pakken, met zelfs 3 Europese titels in de age group triatlons. Team Belgium eindigt daarmee op de 4de plaats in de medaille-spiegel.

Wout Van Nuffelen pakt Europese titel

De jonge Belgische triatleet Wout Van Nuffelen zorgde voor Europees goud in de M16-M19 categorie, waarin Gabriel Zaoudi de vierde plaats pakte en Alexis Moreno zevende werd. Bij de M20 was er weinig te doen aan de Tsjech Juranek, maar daarachter streden twee Belgen mee voor het podium. Pieter Vanderhenst, die eerder dit seizoen al wereldkampioen sprinttriatlon werd in deze age group in Montreal, pakte het zilver. Exact tien seconden later sneuvelde zijn ploeggenootje Jasper Philippe op de vierde plaats op een handvol seconden van het brons. Maxime Dewez werd zesde.

Goud voor Edwin De Wit en William Didier

In de M30 categorie waren Ruben Van Den Berghe en Joris Aerden de beste Belgen. Ruben pakte een mooie zesde plaats en Joris finishte als tiende. In de M35 leeftijdscategorie ging de Europese titel dik verdiend naar Edwin De Wit. Onze landgenoot had ruim een minuut voorsprong op een Zwitser en een Brit. Geen medailles bij de M50, wel een knappe vierde plaats van Michael Kirch op slechts 6 seconden van het brons. In dezelfde categorie pakte Jan Castro een negende plaats. Het derde Belgische goud was voor William Didier die in de M55 leeftijdsgroep met de snelste looptijd twee Duitse triatleten aftroefde. Bij de M60 eindigde Wim De Keulenaer als negende.

3 bronzen medailles bij de vrouwen

Bij de vrouwen volgden er nog drie medailles. In de jongste categorie de F16-F19 ging de Europese titel duidelijk naar de Britse Maddie Hughes. Emma Cottenie vocht een verbeten strijd uit en zag in het lopen nog de Duitse Franczyk voorbij komen. Ze miste het zilver op 5 seconden maar werd wel beloond met een mooie bronzen medaille. Ook Kaat Baron deed het goed in deze categorie. Zij pakte de vijfde plaats. In de F25 leeftijdsgroep greep Kaat Van Eynde net naast de medailles. Ze werd vierde achter drie Duitse triatletes. In de F35 categorie zorgde Sarah Verjans voor nog een bronzen medaille. En ook Francoise Theate vulde haar al goed volle prijzenkast met nog maar eens een bronzen medaille bij de F55.

Met 7 medailles, 3 gouden, 1 zilveren en 3 bronzen, eindigt België op een knappe vierde plaats in de medaillespiegel achter grootmachten Duitsland (29 medailles, 12 keer goud), Groot-Brittanië (28 medailles, 10 keer goud) en Frankrijk (8 medailles, 4 keer goud)

Uitslagen EK triatlon Munchen 2022