Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sebastien Carabin opnieuw vijfde in WK Xterra triatlon in Italië
Arthur Serrieres schreeuwt het uit aan de finish, de Franse triatleet pakt het goud in het WK Xterra in Molveno (foto: Xterra)
Multisports

Sebastien Carabin opnieuw vijfde in WK Xterra triatlon in Italië

Twee weken nadat hij in Spanje Europees kampioen cross-duatlon werd, heeft Sebastien Carabin een knappe vijfde plaats behaald op het wereldkampioenschap Xterra cross-triatlon in het Italiaanse Molveno. De meervoudige Belgische kampioen marathon-mountainbiken vond in Italië een lastig en technisch parcours naar zijn hand. Vorig jaar werd hij ook al vijfde, toen het WK voor de laatste keer in Maui werd gehouden, maar het door de weersomstandigheden een duatlon werd. Het goud en het zilver gingen zaterdag naar Frankrijk met Arthur Serrieres en Arthur Forissier op 1 en 2.

Na de 1500 meter zwemmen moest Carabin zoals gewoonlijk stevig in de achtervolging. Hij kwam pas als 46ste uit het water op 3’33 van de leiders. Met een indrukwekkende MTB-proef rukte hij op naar de vijfde plaats op 2’50 van leider Ruben Ruzafa, die 15 seconden voorsprong had op topfavorieten Arthur Forissier en Arthur Serrieres. Vlak voor Carabin kwam de Deen Jens Sloth Nielsen als vierde in de wisselzone. Nielsen en Carabin vochten nog een mooie battle uit voor de vierde plaats. Aanvankelijk ging Carabin op en over de Deen, maar die vocht in de tweede helft van het lopen terug en pakte de vierde plaats.

Joeri Deleebeeck beste Belgische age grouper

Sebastien Carabin werd voor het tweede jaar op rij vijfde in het WK Xterra, een nog straffere prestatie dan vorig jaar in Maui toen het een duatlon was. Hij finishte op 6’44 van Arthur Serrieres die in de slotfase duidelijk de snelste was. Serrieres werd verdiend wereldkampioen in 2u38’21 met 2’41 voorsprong op Arthur Forissier. Ruben Ruzafa pakte op 3’01 het brons.

Lucas Van Deynze was de tweede Belgische pro op de twintigste plaats in 2u54’55 op 16’33 van Serrieres. Arthur De Jaegher werd 45ste in 3u15’43. Joeri Deleebeeck was de beste Belg bij de age groupers. Hij werd knap negende overall in 3u04’35 en pakte daarmee net naast de medailles bij de M30, met een vierde plaats in zijn age group. Louis Mathieu pakte met een 18de plaats overall het brons bij de M35, op 8 seconden van de tweede in zijn age group. Later brengen we nog een update over alle Belgische resultaten op het WK.

Solenne Billouin wereldkampioene

Solenne Billouin wereldkampioene XTerra in Molveno (foto: Xterra)
Solenne Billouin wereldkampioene XTerra in Molveno (foto: Xterra)

Bij de vrouwen vochten de Francaise Solenne Billouin en de Italiaanse Sandra Mairhofer een spannende strijd uit, die in de slotrun beslecht werd in het voordeel van Billouin. De Franse triatlete pakte de wereldtitel in 3u11’04 met 1’42 voorsprong op Mairhofer. De Franse Alizee Paties pakte het brons op 7’34. Er deden geen Belgische pro-triatletes mee. Maya De Backer was de snelste Belgische age grouper met een 15de plaats overall, goed voor de 5de plaats in de F25 categorie. Birgit Wauters pakte brons in de F35 categorie.

Uitslagen WK Xterra 2022