Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
De inspirerende finish van Chris Nikic, eerste wereldkampioen Ironman met down-syndroom
Pieter Heemeryck mag mee op de foto met de geweldige Chris Nikic (foto: 3athlon.be)
Hawaii

De inspirerende finish van Chris Nikic, eerste wereldkampioen Ironman met down-syndroom

Chris Nikic is donderdag de eerste triatleet met Down-syndroom geworden die de finish haalde in het WK Ironman in Hawaii en dat leverde onderstaande iconische finishbeelden op. Vooraf waren er wat zorgen dat Chris, die de wedstrijd volledig solo doet onder begeleiding van zijn vader, de cut-off niet zou halen, zeker op het lastige fietsparcours. Maar Chris bewees donderdag in Kailua-Kona dat in Ironman alles mogelijk is. Hij bleef ruim onder de vereiste 17 u. en vierde uitgebreid zijn knappe finish. Eerder deze week liepen we de sympathieke Chris nog tegen het lijf en ging hij graag met Pieter Heemeryck op de foto. Voor wie nog wat inspiratie of motivatie nodig, hieronder de geweldige beelden van Chris Nikic: