Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Decospan triatlon Menen wordt Europees kampioenschap halve triatlon in 2023
Sybren Baelde won de halve triatlon in Menen in 2022 (foto: 3athlon.be/David Pintens)
Nieuws

Decospan triatlon Menen wordt Europees kampioenschap halve triatlon in 2023

België krijgt in 2023 in Menen na 16 jaar nog eens een Europees kampioenschap halve triatlon. Ruben, Henk en Frederik, organisatoren van de Decospan halve triatlon van Menen, lieten dinsdag weten dat ze de bevestiging hebben ontvangen van Europe Triathlon, de Europese triatlonfederatie. Menen lag in competitie met een Spaanse stad om het EK in 2023 te organiseren, maar de toporganisatie dit jaar in de thuisstad van Frederik Van Lierde, in aanwezigheid van Europe Triathlon, heeft er mee voor gezorgd dat België 16 jaar na het EK in het park van Brasschaat nog eens een EK halve triatlon krijgt. Opvallend: de winnaar van dat laatste EK heette… Frederik Van Lierde.

Naast het EK halve triatlon, met 1.900 meter zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen, organiseert Menen ook het EK aquabike en het EK aquatlon. “De centrale ligging van Menen zal zorgen voor een groot aantal deelnemers uit België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Engeland,“ vertelt Europe Triathlon voorzitter Renato Bertrandi. “De organisatie kreeg een goed rapport in 2022 zodat we alle vertrouwen hebben in de aanpak van Decospan Triatlon Menen.”

In 2022 wonnen Sybren Baelde en Katrien Verstuyft de Decospan halve triatlon van Menen.