Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Rookie Renee Vanderheyden pakt zilver in age group in 70.3 Ironman Croatia, Tom Vaelen net naast podium
Renee Vanderheyden poseert trots met haar trofee na haar 2de plaats in de 70.3 Ironman Croatia (foto: Renee Vanderheyden RR)
Nieuws

Rookie Renee Vanderheyden pakt zilver in age group in 70.3 Ironman Croatia, Tom Vaelen net naast podium

Naast de Challenge Peguera-Mallorca en de 70.3 en volledige Ironman Portugal was er dit weekend ook nog de 70.3 Ironman Croatia. In Porec, in de mooie streek van Istria, deden de Belgische triatleten het erg goed op het glooiende parcours. Tom Vaelen lag een tijd in podium-positie, maar zou net naast het podium eindigen. Renee Vanderheyden sloot een mooi ‘rookie’ triatlonseizoen af met een zilveren medaille in haar age group.

Renee Vanderheyden werd twee weken geleden nog maar net 23, zette in 2022 de stap van de zwemsport naar triatlon, met Marino Vanhoenacker als trainer, en liet meteen al een paar keer van zich horen. Zo werd ze in de 1/3de Hageland Power triatlon in Aarschot al knap vierde overall. In haar eerste 70.3 Ironman in Zell-am-See pakte ze brons in haar age group. En dit weekend zette ze in Kroatië de kers op de taart met een tweede plaats bij de F18 in haar tweede 70.3 Ironman. In Porec kwam ze als tweede uit het water met een sterke zwemtijd van 26’47 over de 1.900 meter zwemmen. Met een fietstijd van 2u45’32 op het lastige parcours en een halve marathon van 1u49’46 liep ze naar het zilver in de jongste age group.

Tom Vaelen lag na de 90 km fietsen in tweede positie overall op 3’48 van de Duitser Niklas Ludwig. Hoewel Tom zelf vond dat zijn wedstrijd niet helemaal top was en zijn halve marathon beter kon, liep de winnaar van onder andere de 111 Cave Triatlon van Kanne toch nog naar een mooie vierde plaats overall in 4u09’27. Het leverde de Belgische kampioen halve triatlon bij de beloften de derde plaats op in de M18 categorie.

Uitslag 70.3 Ironman Croatia