Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgian Hammer triatlete krijgt EF Education First Performance Manager als nieuwe trainer in Amerikaanse Boulder
Valerie Barthelemy is superblij met haar top-10 op haar eerste Spelen (foto: World Triathlon/Wagner Araujo)
Nieuws

Belgian Hammer triatlete krijgt EF Education First Performance Manager als nieuwe trainer in Amerikaanse Boulder

Er breekt een nieuw hoofdstuk aan in de triatlon-carriere van Belgian Hammer Valerie Barthelemy. De nummer 10 van de Olympische Spelen van Tokio verlaat de trainingsgroep van Paulo Sousa, ‘The Triathlon Squad’ waar ze samen met Claire Michel lang deel van uitmaakte. Val trekt naar het Amerikaanse Boulder waar ze gaat trainen bij de groep van Catalyst Coach Nate Wilson, ook bekend als Performance Manager van het EF Education First wielerteam. Dat betekent ook dat Valerie haar vaste stek in Leuven inruilt voor een nieuwe woonst in de States.

Valerie wil graag opnieuw een stap naar voor zetten en weer mee voorin racen. In Bergen en Valencia was haar lopen nog niet top. In de WTCS triatlon van Cagliari pakte ze een mooie 18de plaats en voelde het lopen al beter aan. “Ik moest nochtans hard vechten om een goeie positie in het fietsen vast te houden. De Taylor Knibb-trein kwam voorbij en gelukkig kon ik aanhaken. Haar fietsen is echt van een ander niveau,” vertelt Valerie.

“Het was moeilijk om haar wiel vast te houden, zelfs op een recht stuk. Toen ze vooraan kwam, viel ze meteen aan en het veld scheurde meteen in tweeën. Het was zeer indrukwekkend fietsen van haar. De versnellingen waren superhard op de fiets, en ik was er behoorlijk moe van, gelukkig kon ik dankzij mijn technische vaardigheden contact houden met de groep. In het lopen had ik zeer goede benen en was het beter dan de loopvorm die ik in Bergen en Valencia had. Het is fijn om de stukjes bij elkaar te voelen komen en hopelijk doe ik binnenkort weer vooraan mee in de wedstrijden,” aldus Valerie.