Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
WK Xterra keert voorlopig niet terug naar Maui, in 2023 opnieuw in Italië
Solenne Billouin wereldkampioene XTerra in Molveno in 2022 (foto: Xterra)
Multisports

WK Xterra keert voorlopig niet terug naar Maui, in 2023 opnieuw in Italië

Het wereldkampioenschap Xterra wordt in 2023 opnieuw in het Italiaanse Molveno gehouden en keert dus voorlopig niet terug naar Maui, waar tot dit jaar telkens het WK werd gehouden. In 2022 werd voor het eerst een WK buiten Hawaii gehouden. Sebastien Carabin werd toen knap vijfde in Trentino. En hoewel de triatleten die deelnamen in het Italiaanse Molveno op 1 oktober erg te spreken waren over het WK-parcours in de Dolomieten, miste het WK toch wel de uitstraling van de voorgaande jaren. Niettemin kiest Xterra opnieuw voor Molveno in 2023, deze keer nog een weekje vroeger in het seizoen, op 23 september. Ook de datums van de Xterra races in België zijn bekend en bovendien keert de Xterra van Namen terug naar zijn iconische finish op de Citadel.

Het Xterra-circus keert in 2023 opnieuw twee keer naar België terug. Op 10 juni wordt de Xterra Belgium in Namen gehouden. De laatste twee edities vond de Xterra Belgium in Beez plaats, maar in 2023 keert de Xterra terug naar de iconische Citadel van Namen, waar onder andere Yeray Luxem en Kris Coddens hun grootste successen behaalden. Op 12 augustus is er de Xterra Ardennes aan het meer van La Gileppe, waar de liefhebbers van de lange afstand hun hart kunnen ophalen.

Hier vind je het overzicht van de volledige Xterra World Tour van 2023.