Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ironman bevestigt nieuws: WK Ironman in 2023 op 2 locaties, alleen vrouwen in Hawaii
Sebastien Kienle voor de laatste keer aan de finish van de Ironman Hawaii (foto: 3athlon.be)
Hawaii

Ironman bevestigt nieuws: WK Ironman in 2023 op 2 locaties, alleen vrouwen in Hawaii

Nadat zowat alle triatlon-websites dinsdag het nieuws van Triathlon Today overnamen, bevestigt Ironman nu zelf ook in een persbericht dat het WK Ironman in 2023 effectief op twee locaties plaatsvindt, met de vrouwen in oktober in Kailua-Kona. Hoewel er dinsdag al melding was van Nice als WK voor de mannen, wil Ironman daarover nog geen uitspraken doen. Een definitieve keuze zou pas in januari gemaakt worden. Verder bevestigt Ironman ook dat er jaarlijks geroteerd zal worden en dat de mannen dus in 2024 terugkeren naar Kailua-Kona.

“Om ervoor te zorgen dat zowel de pro-triatleten als de amateur vrouwen en mannen een gefocuste Ironman World Championship race ervaring hebben, zullen de vrouwen racen in Kailua-Kona, Hawaii op 14 oktober 2023. Momenteel wordt de locatie en het tijdstip van de mannenrace geëvalueerd en dit zal naar verwachting in januari 2023 worden bekend gemaakt. Voor 2024 zouden de mannen en vrouwen van locatie wisselen,” luidt het bij Ironman.

De beslissing van Ironman is duidelijk beïnvloed door de plaatselijke politiek. In een reactie laat burgemeester Mitch Roth van Kona weten dat twee wedstrijddagen geen optie meer was. “Hawaii County werkt al lang en graag samen met Ironman. Het waren epische races dit jaar en dat was opnieuw een voorbeeld van de wereldklasse op het traditionele Kona-Kohala parcours. Maar we hebben geleerd dat meer dan 1 wedstrijddag tijdens de Ironman-week te veel is voor de gemeenschap. We zijn blij dat Ironman van plan is om terug te keren naar Kailua-Kona als co-host van het 2023 WK Ironman en we kijken uit naar meer spannende evenementen in de toekomst,” aldus Mitch Roth.

Ironman laat verder nog weten dat door deze nieuwe ontwikkelingen de kwalificatie-cyclus en de slot-allocations zullen wijzigen. Op welke manier, is nog niet duidelijk, noch wat dit betekent voor de triatleten die al een slot voor Hawaii genomen hadden. “Triatleten die al gekwalificeerd zijn en zich ingeschreven hadden voor het WK Ironman 2023 gaan we rechtstreeks contacteren,” aldus nog Ironman.

Ondertussen kregen we al te horen dat alle slots voor de pro-mannen tijdelijk geschorst worden tot de datum en lokatie voor het mannen-WK bekend is. Op dat moment zal er een virtuele slot-allocation en roll-down zijn voor de pro-triatleten bij de mannen.