Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Eindelijk goed nieuws! Marten Van Riel mag trainingen weer hervatten
Marten Van Riel met zijn kleurrijke Trek-fiets, blij dat hij weer kan trainen (foto: Marten Van Riel RR)
Nieuws

Eindelijk goed nieuws! Marten Van Riel mag trainingen weer hervatten

De Belgische toptriatleet Marten Van Riel zal vorige week allicht met een wrang gevoel gekeken hebben naar de Grand Final van World Triathlon, maar eindelijk gloort er weer licht aan de horizon na een rampseizoen voor Keep It Riel. Marten meldt op Instagram dat hij eindelijk groen licht heeft gekregen van de dokters om de trainingen te hervatten. Voorlopig moet hij nog heel even wachten met de looptrainingen, maar hij mag wel al op de fiets en in het zwembad springen. Dat is goed nieuws na een lange periode van blessureleed.

“Ik heb groen licht gekregen om te gaan trainen,” vertelt een blije Marten. “Mijn MRI-scan zag er eindelijk een stuk beter uit, het oedeem in mijn enkel is een stuk minder dan voorheen en het kraakbeen bovenop zag er ook vrij goed uit. Dit betekent dat ik weer begin met fietsen, zwemmen en een fitnessprogramma. Ik moet nog een paar weken wachten voordat ik weer ga lopen, maar ik ben superblij dat ik eindelijk het gevoel heb dat er weer een plan en vooruitgang is,” aldus Marten, die zich zwaar blesseerde bij een valpartij vlak voor de finish in de World Triathlon Championship Series race in Leeds en nadien de rest van het seizoen in de lappenmand lag, waarover hij het nog uitgebreid met ons had vlak voor het WK 70.3 Ironman.