Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Olympisch kampioene triatlon van 2016 maakt comeback als triatlete en mikt op Parijs 2024
Gwen Jorgensen olympisch kampioene triatlon in Rio (foto: World Triathlon/Delly Carr)
Nieuws

Olympisch kampioene triatlon van 2016 maakt comeback als triatlete en mikt op Parijs 2024

De voormalige toptriatlete Gwen Jorgensen, die na olympisch goud en twee wereldtitels de stap naar de marathon zette en vervolgens ook twee keer mama werd, kondigt haar comeback in de triatlonsport aan. De Amerikaanse maakte bekend dat ze voor de Verenigde Staten wil uitkomen tijdens de Mixed Team Relay triatlon tijdens de Olympische Spelen van Parijs, 2024. Het Amerikaanse viertal pakte zilver in Tokio in 2021. Voor Jorgensen wordt het overigens een lange weg want ze moet in de olympic ranking dan wel voorbij vier sterke Amerikaanse triatletes.

De USA werd tweede in Tokio achter een ongenaakbaar Groot-Brittanië. Katie Zaferes, ondertussen zelf ook mama geworden en afscheid genomen van de triatlonsport, Kevin McDowell, Taylor Knibb en Morgan Pearson haalden het zilver binnen op de meest recente Spelen. In de voorlopige olympic ranking van 2022 staan vier Amerikaanse triatletes in de top-23, met Summer Rappaport op 23, Kirsten Kasper op 22 en vooral Taylor Knibb op 8 en Taylor Spivey helemaal bovenaan op 1. Die twee lijken nu al certitudes voor Parijs, al hangt in de States natuurlijk veel af van de qualifiers. Als Gwen Jorgensen er bij wil zijn, zal ze alleszins opnieuw haar oude niveau moeten halen.

“We kunnen in de Mixed Team Relay nog 1 stap hoger”

“Ik ben enthousiast om mijn terugkeer naar het blauwe tapijt aan te kondigen. Ik werk samen met mijn team om terug in vorm te komen en kijk uit naar het werk dat komen gaat om in mezelf en team USA te investeren. Ik ben geïnspireerd geraakt door de zilveren Mixed Team Relay medaille die Amerika in Tokyo won en wil aan dat team bijdragen in 2024. Ik geloof dat Team USA nog 1 stap hoger kan in Parijs. Deze comeback gaat om meer dan alleen mij. Als mama van twee en sinds lang supporter van USA Triathlon wil ik graag een voorbeeld stellen ter motivatie en inspiratie van mijn familie, moeders over de hele wereld en Team USA,” aldus Gwen.