Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Debutante verrast vriend en vijand met zege in Hel van Kasterlee “Ik wou gewoon eens 1 keer meedoen”
Julie Verlinden op het podium van de Hel van Kasterlee tussen Lotte De Vet (l) en Debbie Sanders (r) (foto: 3athlon.be/Kilian Hendrickx)
Multisports

Debutante verrast vriend en vijand met zege in Hel van Kasterlee “Ik wou gewoon eens 1 keer meedoen”

Julie Verlinden is de verrassende maar verdiende winnares geworden van de 20ste Hel van Kasterlee, de zwaarste cross-duatlon ter wereld. De 28-jarige ex-wielrenster uit Kortrijk-Dutsel bij Aarschot verbaasde vriend en vijand met een heel straffe prestatie. In de eerste run van 15 km moest ze de topfavorietes nog laten gaan, maar in de 124 km mountainbiken kwam ze samen met topduatlete Debbie Sanders vooraan post vatten. In de 30 km lopen gaf ze haar leiderspositie niet meer uit handen en zo werd het bij haar allereerste deelname aan de Hel van Kasterlee meteen een indrukwekkende overwinning. “Ik wou gewoon eens 1 keer meedoen, ik kan het niet geloven,” aldus Julie.

Ze is 28 jaar, komt uit Kortrijk-Dutsel, een dorpje in de buurt van Aarschot. Vroeger liep ze wel eens een stratenloopje en ze deed een paar jaar aan wielrennen, zonder dat er echt grote overwinning bij kwamen kijken. Maar zondag was het in de Hel van Kasterlee wel meteen raak. Gelukkig hadden wij wat inside information van voormalig topduatleet Benny Coopmans want tussen de topfavorietes vooraan zoals Lotte De Vet, Karen Steurs, Debbie Sanders en Joke Odeyn was ook voor ons Julie Verlinden de grote onbekende.

“Vooraf gezegd, ik doe dit maar 1 keer”

Gelukkig zagen we na de finish een zichtbaar zenuwachtige Michiel Nijs. Die finishte als 17de in 7u49’31 na een bijzonder sterke wedstrijd. Vervolgens moest hij nagelbijtend nog ruim een uur wachten op zijn vriendin Julie Verlinden. Michiel deed vorig jaar voor het eerst mee in de Hel van Kasterlee. Zijn vriendin maakte vol trots de finish van Michiel mee en toen begon het plannetje op te borrelen om zelf ook een keer in de Hel van Kasterlee te staan. Samen met Michiel begon ze aan de trainingen, begeleid door nonkel Sven Moris, zelf ook een niet onverdienstelijk mountainbiker en duatleet geweest.

In Kasterlee moest ze zondag in het eerste lopen de snelle dames nog laten gaan, maar samen met Debbie Sanders rukte ze tijdens het mountainbiken op naar voor. Lotte De Vet probeerde nog in haar spoor te geraken, maar Julie Verlinden kan blijkbaar ook een stevig stukje lopen. Ze pakte haar eerste overwinning bij haar debuut in de Hel in 8u52’04 voor Lotte De Vet, Debbie Sanders, Karen Steurs en Joke Odeyn. “De vorige keer was ik soigneur en toen dacht ik, ik wil ook gewoon eens 1 keer meedoen, ik kan het niet geloven,” vertelt Julie. “Van winnen had ik nooit durven dromen. Het doel was om gewoon binnen te komen. Of ik volgend jaar terugkom als titelverdediger? Ik had vooraf gezegd, ik doe dit maar 1 keer. Ik ga er toch nog eens over slapen,” aldus Julie. Herbekijk hieronder de finish van Julie Verlinden:

En hieronder kan je de volledige live reportage van de Hel van Kasterlee vinden: