Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marc Herremans stelt Athletes For Hope 2023 voor in Wuustwezel “Mikken op WK Ironman met Stenn”
De triatleten van AFH met vlnr Thomas Guilmot, Preben Fleerackers, Lotte De Vet, Celine Vrints, Hasse Fleerackers, Hanne De Vet en Stenn Goetstouwers (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Marc Herremans stelt Athletes For Hope 2023 voor in Wuustwezel “Mikken op WK Ironman met Stenn”

Marc Herremans heeft woensdag in eigen Wuustwezel het Athletes For Hope team voor 2023 voorgesteld. Bronzen olympiër Hayden Wilde was een opvallende gast tijdens de ploegvoorstelling. De partner van Hanne De Vet kreeg uiteraard de vraag of hij zelf ook deel wil uitmaken van het team. Wij spraken met Marc Herremans over het Athletes For Hope team, het hoofddoel van Ironman-pro Stenn Goetstouwers en de terugkeer van Ironman in België. In triatlon bestaat de ploeg in 2023 uit Stenn Goetstouwers, Thomas Guilmot, Preben Fleerackers, Hasse Fleerackers, Celine Vrints, Lotte De Vet en Hanne De Vet.

Marc Herremans kijkt uit naar 2023

Met het Athletes For Hope Team mikt Marc in drie sporten op een combinatie van talentvolle jeugd en topatleten. Naast de triatleten, zijn er ook de veldrijders en de BMX’ers. Bij het cyclocross-team komt overigens Bram Sprangers bij het team, zoon van ex-triatleten Michel Sprangers en Liesbet De Schryver. Maar wij hadden vooral oog voor Thomas Guilmot, de nieuwkomer bij de triatleten van het Athletes For Hope team. Guilmot staat vooral bekend als sterke loper en liet zich al een paar keer opmerken op het hoogste nationale niveau. “Thomas belde mij zelf met de vraag of hij deel mocht uitmaken van het project en uiteraard is hij meer dan welkom,” vertelt Marc Herremans, “Het is een sympathieke jongen en ook een jongen met veel mogelijkheden.”

Voor Stenn Goetstouwers is er in 2023 een dubbelrol weggelegd: de jeugd van het AFH-team mee op sleeptouw nemen en vol voor zijn grote doel gaan: kwalificatie voor het WK Ironman, wellicht niet in Hawaii, wel in Nice. “Dat is een mooi doel, natuurlijk. Stenn heeft een vijfde plaats behaald in de Ironman van Zweden. Dat wil ook zeggen dat hij de mogelijkheden heeft. Alleen moet de puzzel eens helemaal in elkaar vallen en dan kan hij daar ook heel goed presteren, denk ik,” aldus Marc Herremans, die ook erg uitkijkt naar de terugkeer van Ironman in België. “Ik ben één van de ambassadeurs van de 70.3 Ironman in Knokke-Heist en ik kijk er naar uit. Het is goed voor ons klein landje dat er zo’n internationale wedstrijden bijkomen.”

Hayden Wilde opvallende gast

De Nieuw-Zeelandse triatlontopper Hayden Wilde op het podium bij de Athletes For Hope in Wuustwezel (foto: 3athlon.be)
De Nieuw-Zeelandse triatlontopper Hayden Wilde op het podium bij de Athletes For Hope in Wuustwezel (foto: 3athlon.be)

Er was nog een opgemerkte gast overigens tijdens de ploegvoorstelling. De Nieuw-Zeelandse wereldtopper Hayden Wilde werd ook nog even op het podium geroepen met de vraag of hij ook ooit deel wil uitmaken van het AFH-team. “Voorlopig nog niet, dan zou ik eerst eens werk moeten maken van een Belgische triatlon-licentie. En dan zouden ze speciaal voor mij een Kiwi-kit moeten ontwikkelen,” lachte Hayden, doelend op de overwegend witte en lichtgroene uitrusting van het Athletes For Hope Team. Wij deden overigens nog een leuk dubbelinterview met Hayden en Hanne De Vet.

Stenn: “WK in Nice zou me ook moeten liggen”

Stenn Goetstouwers zelf bleef er zoals gewoonlijk erg rustig onder, al houdt de hele Ironman Hawaii-kwestie ook hem bezig. “Ik zou natuurlijk ook liever in Kona het WK Ironman meedoen, maar een WK Ironman in Nice moet mij ook liggen. Het is een lastig parcours, al heb ik niet meteen de body van een klimmer,” legt de Tank van Wuustwezel uit. “Als het wereldkampioenschap in Nice gehouden wordt, zal dat ook zijn invloed hebben op mijn programma. Ik zou graag de 70.3 Ironman Belgium in Knokke-Heist meedoen, als dat effectief een pro-race wordt, maar dat is dan afhankelijk of Nice ook effectief op 10 september zal plaatsvinden,” aldus Stenn.

Lotte De Vet drie dagen na de Hel van Kasterlee

De triatleten van het Athletes For Hope team in 2023, met de opvallende staprobot sokken (foto: 3athlon.be)
De triatleten van het Athletes For Hope team in 2023, met de opvallende staprobot sokken (foto: 3athlon.be)

Opvallend in die nieuwe uitrusting van het Wuustwezelse team waren de sokken. “Die hebben we op maat laten maken bij het Belgische merk The Vandal. Op deze sokken zie je de staprobot afgebeeld. We hebben ook nog rode sokken met het beeld van de ezeltjes van de revalidatieweide,” vertelt Lotte De Vet, die zelf ook een aantal dagen per week de handen uit de mouwen steekt op de revalidatieweide, het hoofdproject van Athletes For Hope. Zij werd zondag nog knap tweede in de Hel van Kasterlee. “Ik heb drie dagen later niet zoveel last van mijn benen, maar ik heb het de afgelopen dagen wel gevoeld hoor. Ik heb zelfs vandaag hier binnen in de zaal een thermisch onderhemdje aangetrokken,” aldus Lotte.