Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Stijn Demeulemeester is nieuwe multisport teamleader van Triatlon Vlaanderen
Stijn Demeulemeester in actie in de duatlon van Kortrijk in 2021 (foto: Christine Laplasse RR)
Duathlon

Stijn Demeulemeester is nieuwe multisport teamleader van Triatlon Vlaanderen

Triatlon Vlaanderen heeft Stijn Demeulemeester aangesteld tot nieuwe multisport teamleader. In principe wordt Stijn dus de bondscoach voor alle niet-olympische triatlon-disciplines, zoals duatlon maar ook long distance triatlon. Stijn Demeulemeester, onder de vrienden ook bekend als Cipo, draait al jarenlang mee in de Belgische triatlonwereld. In het begin van deze eeuw was hij een absolute topatleet die bekend stond om zijn sterke fietsonderdeel, vooral ook op de lange afstand. Ondertussen is hij ook al enkele jaren als coach actief en in de voorbije jaren begeleidde hij al een aantal Belgische selecties op internationale tornooien en nam hij de rol van bondscoach Long Distance Triatlon op zich.

De 46-jarige triatleet/coach uit Zwevegem begon eind jaren negentig met triatlon en werd al snel één van de boegbeelden van het Waregems Triatlon en Duatlon Team. In 2006 pakte hij zilver op het EK triatlon in Almere. Stijn gaat vanaf januari 2023 aan de slag als teamleader multisport waarbij hij de verantwoordelijkheid krijgt over alle niet-olympische disciplines.