Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleet schrijft boek over gezondheid en de balans tussen genieten en zorgen voor je lichaam
Extra

Triatleet schrijft boek over gezondheid en de balans tussen genieten en zorgen voor je lichaam

“Gezond leven is onlosmakelijk verbonden met graag leven. Het vinden van de soepele balans tussen genieten en zorgen voor je lichaam. En op die gezondheid mag je best wel eens toosten. Santé!” Het zijn de woorden van triatleet Frank Segaert op de achterflap van zijn eerste boek ‘Santé, op je gezondheid’. Als actief triatleet en met meer dan twintig jaar ervaring als ostheopaat én papa van wereldtopper Alec Segaert weet Frank Segaert als geen ander hoe een gezond lichaam effectief tot een gezonde geest lijdt. Hij besloot zijn ervaring met gezond leven neer te pennen in 7 specifieke thema’s van sport tot en met slaap.

Frank Segaert staat binnen de triatloncommunity bekend als finisher van het WK Ironman in 2017, maar ook voor zijn eigen Ironman Lendlee, als eerbetoon aan de Phil. Hij gaf zijn sportieve genen ook door aan zijn 4 kinderen, met als bekendste Alec Segaert die na een jeugdcarriere in triatlon en duatlon ondertussen aan het uitgroeien is tot een wereldtopper in het wielrennen.

De 51-jarige triatleet uit Lendelede studeerde LO en Kinesitherapie aan de KU Leuven. In 1999 breidde hij dat uit met een studie Ostheopathie en in 2016 begon hij aan de opleiding Klinische Psycho-Neuro-Immunologie. In zijn job als osteopaat combineert hij manuele technieken met gericht levensstijladvies. Zijn ervaring en zijn tips om de balans tussen de zorg voor je lichaam en toch genieten van het leven te vinden, heeft hij nu neergeschreven in zijn boek Santé.

Verdeeld over 7 levensthema’s (slaap, zon, voeding, toxines, sport, zitten en stress) geeft hij in heldere woorden weer hoe je je gezondheid in eigen handen kunt nemen. Niet met een vermanende vinger, afgemeten regelgeving of een zoutloos wurgdieet, maar met eenvoudig te vatten tips. Je kan het boek van voor naar achter lezen, maar Frank Segaert geeft aan dat je de thema’s ook in willekeurige volgorde kan doorlopen.

Zelf begonnen we met het hoofdstuk over de Zon, wat zeker in deze donkere winterdagen erg welkom is. We leren over de beschermende kenmerken van vitamine D, wat het effect van een te kort aan vitamine D is op het lichaam en wat je daartegen kan doen. En we nemen mee hoe we veilig in de zon kunnen sporten. Wist je overigens dat bewegen in de zon veiliger is dan stil zitten? Dan wordt het zonlicht namelijk beter verspreid! Frank komt met praktijkvoorbeelden, schrijft in een vlotte, dynamische stijl en houdt ook de wetenschappelijke onderbouwing telkens heel helder. Dit is misschien geen boek dat je in 1 ruk gaat uitlezen, maar waar je per thema wellicht meermaals naar zal teruggrijpen.

Santé is voor € 25,- te koop in de betere boekhandel en online. Meer informatie over de uitgave van Santé vind je op de website van Bibliodroom.