Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Mijn laatste jaar als triatleet” – Episode 1 van Sebastian Kienle’s #Discontinued video-docu
Sebastien Kienle voor de laatste keer aan de finish van de Ironman Hawaii (foto: 3athlon.be)
Nieuws

“Mijn laatste jaar als triatleet” – Episode 1 van Sebastian Kienle’s #Discontinued video-docu

De populaire Duitse triatleet Sebastian Kienle, die vorig jaar in een emotionele finish nog zesde werd in het WK Ironman in Hawaii, had eerder al aangekondigd dat 2023 zijn laatste seizoen als toptriatleet zou worden. De ex-wereldkampioen Ironman legt nu het laatste jaar van zijn indrukwekkende carriere vast in een video-documentaire onder de noemer #Discontinued. In de eerste episode heeft Kienle, die pas aankondigde binnenkort de Challenge Wanaka mee te doen, het over hoe zwaar het is om op triatlonpensioen te gaan.

Het is een mooie eerste aflevering, met een ontspannen Sebastian Kienle die uit een paar kartonnen dozen herinneringen bovenhaalt aan zijn eerste triatlonwedstrijden en trofeeën toont van zijn eerste overwinningen in Duitsland. In Hawaii nam hij in oktober al afscheid met een emtionele finish, nog wel een flink stuk onder de 8 uur ook overigens. Dit jaar volgen nog een paar bucketlist races, zoals binnenkort Challenge Wanaka in Nieuw-Zeeland. En verder kijken we uit naar de volgende afleveringen van #Discontinued…