Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Aquabike steeds populairder, ook op programma van Challenge Almere-Amsterdam in 2023
Adam Lambrechts wereldkampioen aquabike in Almere in 2021 (foto: World Triathlon/Ben Lumley)
Multisports

Aquabike steeds populairder, ook op programma van Challenge Almere-Amsterdam in 2023

In België is Aquabike nog niet zo heel bekend, al hebben we op 7 mei in Viersel wel voor het tweede jaar op rij het Belgisch kampioenschap Aquabike en ook het EK in Menen krijgt een Europese titelstrijd in Aquabike. Internationaal begint de triatlon zonder lopen steeds meer aan populariteit te winnen. Zo zet Challenge Almere-Amsterdam in september 2023 terug een Aquabike-wedstrijd op het programma. Daar maakten ze een eerste keer kennis met de combinatie zwemmen en fietsen tijdens het WK Multisport in 2021.

De Aquabike (zwemmen-fietsen) stond in 2021 voor het laatst op het programma tijdens het WK bij Challenge Almere-Amsterdam, maar de organisatie zet het onderdeel dit jaar terug op de kalender: in 2023 zal er in Almere dus ook de mogelijkheid zijn om mee te doen aan de Aquabike. Daarbij kunnen atleten kiezen uit de Long Distance (3.8-180) of Middle Distance (1.9-90).

De keuze om de Aquabike terug te brengen, is weloverwogen gemaakt, legt Race Director Richard Belderok uit. “Het lopen wordt doorgaans als het meest belastend beschouwd. Als je dat lopen dan overslaat, wordt de wedstrijd een stuk beter behapbaar. En dat terwijl je nog wel kunt genieten van de geweldige sfeer die langs het parcours van onze wedstrijd heerst. Daarnaast is de Aquabike ook uitermate geschikt voor triatleten die goed getraind zijn, maar wegens een blessure moeite hebben met hardlopen,” aldus Richard.

De Aquabike vindt op dezelfde dag plaats als de Long Distance en Middle Distance van Challenge Almere-Amsterdam: 9 september 2023. De inschrijving is per direct open en verloopt via de website van het evenement.