Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Rebecca Clarke en Braden Currie in nieuw parcoursrecord winnen opnieuw Tauranga Half triatlon
Rebecca Clarke wint de Tauranga Half triatlon (foto; Tauranga Half/Hamish Collie RR)
Nieuws

Rebecca Clarke en Braden Currie in nieuw parcoursrecord winnen opnieuw Tauranga Half triatlon

De Tauranga Half triatlon in Nieuw-Zeeland is elk jaar voor veel, vooral Nieuw-Zeelandse en Australische triatleten, een eerste grote internationale test, met dit jaar overigens ook een primeur want de 24 pro-triatleten mochten voor het eerst in een wedstrijd het anti-drafting systeem RaceRanger uittesten. Of het tot minder stayeren leidde, kunnen we nog niet zeggen, maar de overwinningen gingen alleszins naar titelverdedigers Rebecca Clarke en Braden Currie, die een nieuw parcoursrecord neerzette.

Rebecca Clarke is al een paar weken in vorm en meldt zich steeds meer als één van de topfavorietes voor de Challenge Wanaka in februari en de Ironman New-Zealand in Taupo in maart. Clarke kwam als eerste uit het water na 1.900 meter zwemmen en ging in de 90 km fietsen lang aan de leiding tot Hannah Berry (tot voor haar huwelijk bekend als Hannah Wells) en Amelia Watkinson voorbij halfweg kwamen aansluiten. In de laatste 30 km ging Watkinson in de aanval, maar in de halve marathon rukte Clarke alsnog op van de derde plaats naar de winst. Ze pakte met een halve marathon van 1u26 voor het tweede jaar op rij de overwinning in Tauranga in 4u07’48. Ze was meer dan 8 minuten sneller dan vorig jaar. Watkinson werd tweede op 2’24. Hannah Berry kwam 33 seconden later als derde over de streep.

Bij de mannen kwamen Braden Currie en Mike Philips samen uit het water. De twee gaven elkaar in de 90 km fietsen geen duimbreed toe en kwamen samen in T2 toe. In de halve marathon was het al snel duidelijk dat Currie de snelste benen had. Braden Currie brak met 3u37’47 het parcoursrecord en won al voor de vierde keer de Tauranga Half. Mike Philips werd op 2’50 tweede en Jack Moody werd derde in 3u42’25.