Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Diego Van Looy maakt met snelste tijd indruk in Israman triatlon, comeback anderhalf jaar na enorm zwaar ongeval
De indrukwekkende finish van Diego Van Looy in de Israman 226 in Eilat (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Diego Van Looy maakt met snelste tijd indruk in Israman triatlon, comeback anderhalf jaar na enorm zwaar ongeval

De Belgische triatleet Diego Van Looy heeft voor een enorm straffe prestatie gezorgd want anderhalf jaar nadat hij op training betrokken was bij een zwaar ongeval, waarbij hij meerdere breuken opliep, kwam hij na 9u43’43 als snelste triatleet over de finish van de Israman, de eerste grote internationale volledige triatlon van het jaar in het Israelische Eilat. Diego ging tijdens de 180 km fietsen overtuigend aan de leiding. In de wisselzone kreeg hij tot zijn grote verrassing te horen dat hij een rode kaart zou opgelopen hebben, maar hij mocht de race verderzetten. Met een marathon van 2u56 zorgde hij voor een indrukwekkend moment aan de finish. Bekijk hieronder de beelden van de finish van Diego Van Looy:

Anderhalf jaar geleden kwam Diego in volle afdaling, met een snelheid van 60 km/uur, in botsing met een vrachtwagen tijdens een fietstraining op Mallorca. De nu 32-jarige triatleet uit Mechelen werd zwaargewond naar het ziekenhuis gevoerd en daar werden meerdere breuken vastgesteld, onder andere een gebroken nek en meerdere gebroken ribben. Het werd een enorm zware revalidatie voor Diego.

Dat hij anderhalf jaar later al aan de start kon verschijnen van de Israman is een waar mirakel. Dat hij deze wedstrijd dan ook nog eens helemaal naar zijn hand zette, is zonder meer indrukwekkend. Wij kunnen ons niet indenken hoe zwaar het moet geweest zijn de voorbije maanden voor de ex-wereldkampioen Powerman. En het moet dan ook een super emotioneel moment geweest zijn aan de finish van de Israman.

Diego Van Looy stapt op de fiets in de wisselzone in de Israman (foto: Diego Van Looy RR)
Diego Van Looy stapt op de fiets in de wisselzone in de Israman (foto: Diego Van Looy RR)

Diego won in Eilat al drie keer de Israman 113 over de halve afstand. Voor zijn comeback koos hij voor de Israman 226 over de volledige afstand van 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km lopen. Na een sterke 1u05’37 zwemmen lag Diego al mooi voor op zijn eigen schema. In de 180 km fietsen kon hij een hoog tempo pushen. Na 5u34’50 mocht hij als leider de fiets wegzetten in T2. Daar kreeg hij tot zijn eigen verrassing te horen dat hij een rode kaart had gekregen. Diego mocht wel zijn race verderzetten. Hij liep de afsluitende marathon in 2u56’05 en won de Israman in 9u43’43.