Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sebastien Carabin zes weken na Hel van Kasterlee alweer in topvorm in Drielandenpunt Trail in Vaals
Sebastien Carabin wint de Drielandenpunt Trail in Vaals (foto Sportevents)
Multisports

Sebastien Carabin zes weken na Hel van Kasterlee alweer in topvorm in Drielandenpunt Trail in Vaals

De Belgische triatleet Sebastien Carabin, Europees kampioen cross-duatlon en in december nog 4de in de Hel van Kasterlee, heeft zondag de door de regen en de wind bijzonder zware Drielandenpunt Trail in Vaals gewonnen. Carabin toonde zich zes weken na zijn finish in de mythische Hel van Kasterlee alweer helemaal in topvorm op de 28 km, de langste afstand zondag. Carabin zette Stijn Kayenbergh op drie minuten. De Nederlander Jeroen Matthes werd derde. Er deden overigens heel wat triatleten mee in deze populaire Sportevents trail die deels door België, Duitsland en Nederland loopt.

Veel regen en vooral veel wind zorgden voor lastige omstandigheden in het Nederlandse Vaals waar op het Drielandenpunt heel wat triatleten meededen aan de 28, 19 of 10 km trailrunnen. Sebastien Carabin, geen fan van het koude weer, liep er warm ingeduffeld bij. Hij pakte een verdiende en duidelijke zege op de 28 km, waarin hij van start tot finish aan de leiding ging. Specialist Stijn Kayenbergh, drie weken geleden nog winnaar van de Wienerberger Trail in De Schorre in Boom, verloor meer dan drie minuten op Carabin. Nederlander Jeroen Matthes werd derde op 4’50. Bij de vrouwen was Annick Teepe de snelste in 2u30’07. Ze had maar liefst 12 minuten voorsprong op Magda Winiarska. Tamara Kleinveld werd derde.

Belgisch kampioene triatlon 2de op 19 km

Op de 19 km haalde trailrunster Sanne Vinks, twee weken geleden ook al sterk bezig in de Xtrails in Houffalize, het voor Belgisch kampioene halve triatlon Astrid Van Cauwelaert en Athlete For Hopes triatlete Lotte De Vet. De Nederlanders Tom Ehlen en John Noy gingen de Belg Jan De Duytsche vooraf. Bij de dames op de 10 km kregen we nog een triatlete op het podium. Julie Turelinckx van Runner’s Lab werd tweede achter de sterke Duitse loopster Laura Laermann. Caroline Maziers werd derde. Bij de mannen won Scott-atleet Stan Mouling voor Erwin Otten en Thibaut Austen.

Uitslagen Drielandenpunt Trail Vaals 2023