Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jan Frodeno mikt in 2023 op EK Ironman in Hamburg én WK Ironman in Nice
Jan Frodeno, winnaar Ironman Hawaii 2019 (Foto 3athlon.be/ David Pintens)
Nieuws

Jan Frodeno mikt in 2023 op EK Ironman in Hamburg én WK Ironman in Nice

De Duitse toptriatleet Jan Frodeno keert na lange afwezigheid eindelijk in 2023 terug in competitie en maakt van het Europees kampioenschap Ironman in Hamburg meteen zijn hoofddoel. Jan Frodeno was vorig jaar na een valpartij lange tijd out door een blessure aan zijn heup, waarvoor hij 5 operaties moest ondergaan. Ondertussen is Frodo vastbesloten om zijn heroptreden te maken. Na de 70.3 Ironman van Oceanside in april en de nog aan te kondigen PTO European Open op 6 mei, mikt Frodeno vooral op de Ironman van Hamburg, die in 2023 het EK van Frankfurt overneemt. En Jan laat in één adem ook weten dat hij zich in Hamburg wil plaatsen voor het WK Ironman in Nice in september.

“WK in Nice wordt mooie uitdaging”

“2023 wordt mijn laatste jaar als topsporter en ik wil graag een paar cirkels rondmaken,” vertelt Jan Frodeno. “Ik start mijn seizoen zoals gewoonlijk in de 70.3 Ironman Oceanside, een wedstrijd waar ik wel van hou en die me goed ligt. Daarna doe ik op 6 mei de nieuwe PTO European Open. De locatie lijkt me geweldig, maar die moet nog officieel aangekondigd worden. En dan is er de Big One! Ik doe het EK Ironman in Hamburg mee. Die stad leeft en ademt triatlon. Het is de stad waar ik me destijds kwalificeerde voor de Olympische Spelen en ik kijk er enorm naar uit om er een Ironman te racen. Daarna doe ik de PTO US Open in Milwaukee. Het ziet er naar uit dat de PTO daar gaat zorgen voor een Big Race!”

“En dan… Het onderwerp waarover we het allemaal hebben momenteel: het Ironman WK in Nice. “Nice in Nice” om het op zijn Engels te zeggen. Ik kan niet wachten om er deel te nemen. Het zal een stevige uitdaging worden, maar nu ik in de bergen woon, denk ik me goed te kunnen voorbereiden op de 2.400 hoogtemeters. Ik ben ook zeer benieuwd hoe de “Young Guns” er voor de dag zullen komen en hoe triatlon verder geëvolueerd is,” aldus Frodeno.