Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nicole Van Der Kaay domineert Oceania Cup triatlon in Wanaka, Lotte Vandekerckhove mist aansluiting in zwemmen
De start van de vrouwenrace in de Oceania Cup triatlon in Wanaka met Lotte Vandekerckhove (foto: Lotte Vandekerckhove RR)
Nieuws

Nicole Van Der Kaay domineert Oceania Cup triatlon in Wanaka, Lotte Vandekerckhove mist aansluiting in zwemmen

Aan de vooravond van de bekende Challange long distance triatlon in het Nieuw-Zeelandse Wanaka, hebben de Australiër Callum Mcclusky en de Nieuw-Zeelandse Nicole Van Der Kaay de Oceania Cup triatlon van World Triathlon gewonnen. Onze landgenote Lotte Vandekerckhove haalde helaas de finish van de sprinttriatlon niet. Zij werd in het fietsen op een ronde gezet en moest de wedstrijd vroegtijdig verlaten.

Een dag voordat Sebastien Kienle, Lotte Wilms, Els Visser en co aan de Challange Wanaka beginnen, mochten de triatleten van het korte werk aan de slag in Wanaka. Het stadje Wanaka ligt in het Nieuw-Zeelandse skigebied en de regio wordt wel eens vergeleken met de Alpen in Europa. Het parcours is dan ook pittig en de watertemperatuur was eerder fris zodat er in wetsuit werd gezwommen.

In de 750 meter zwemmen miste Lotte Vandekerckhove de aansluiting met de grote groep. Ze kwam daardoor op grote achterstand uit het water en daarna was het hopeloze achtervolging in haar eentje. Ze werd op een ronde gezet en moest de wedstrijd verlaten. “Om een lang verhaal kort te maken: ik miste de aansluiting met de groep in het zwemmen en op een fietsparcours van 6 ronden van 3 km en met de sterke kopgroep werd ik na 4 ronden al gedubbeld en was het einde verhaal. Maar ik blijf vechten, er komt nog meer aan de komende tijd,” aldus Lotte, die al een paar maanden in Australië verblijft.

De drie koploopsters werden overigens niet beloond voor hun inspanningen op de fiets want de Nieuw-Zeelandse Nicole Van Der Kaay bleek duidelijk een klasse te sterk in het lopen. Ze liep meer dan een minuut sneller dan de tweede dame en won in 53’40 met 20 seconden voorsprong op haar landgenote Brea Roderick en de Australische Emma Jeffcoat. Bij de mannen was er meer spanning. In een secondenspel met 4 ging de winst naar de Australiër Callum Mcclusky die een seconde sneller was dan Kiwi Kyle Smith. Tayler Reid werd een seconde later derde en drie seconden later kwam Dylan Mccullough als vierde binnen.

Uitslag Oceania Cup triatlon Wanaka