Wouter Wuilmus pakt opnieuw tweede plaats in Nederlandse cross-duatlon
Wouter Wuilmus in de cross-duatlon in Waalwijk (foto: Wouter Wuilmus RR)
Multisports

De Belgische duatleet Wouter Wuilmus heeft voor de tweede week op rij een tweede plaats behaald, deze keer in de Maresia cross-duatlon van Waalwijk. In Etten-Leur werd hij vorige week ook al tweede, toen liet hij in de eerste run de latere winnaar Geert Van Kuijk te ver voor zich uit lopen. Deze keer bleven de verschillen wel beperkt, maar in de laatste run bleek Timo Feenstra net iets te snel voor Wuilmus die op 22 seconden tweede werd. Hij noemt zich ondertussen met al die tweede plaatsen al de ‘Zoetemelk van de cross-duatlon’…

“Deze keer was het weer de tweede prijs als alias Wouter Zoetemelk,” vertelt Wouter. “In de eerste 8 km liepen 2 solo’s weg. Ik kon de tweede steeds in het vizier houden en zo een stevig en constant tempo lopen. Door een supersnelle wissel ging ik samen met de tweede op jacht naar de koploper. Die konden we na een ronde oprollen. Maar hij speelde het tactisch slim door weinig of niet over te nemen. Dan maar de kaart getrokken om weg te rijden maar dat lukte helaas niet. Dan het maar zo lastig mogelijk gemaakt zodat iedereen vermoeid moest gaan lopen. Na weer een snelle wissel kon ik even als eerstee lopen maar de latere winnaar kwam er te hard over. Mooi constant gelopen maar spijtig genoeg weer voor zilver en niet voor goud,” aldus Wouter.

Timo Feenstra won in Waalwijk in 1u27’47 met 22 seconden voorsprong op Wuilmus. De Nederlander Mario Poldervaart pakte de derde plaats. Arvid Van Wesenbeeck werd vijfde, Koen Stevens zesde en Michiel Hillen 7de. Bij de vrouwen won triatlete Eva Cornelisse. Het werd een volledig Nederlands podium met Willemijn Fuite op twee en Marieke Brouwers op drie.