Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nederlandse triatlete Els Visser wint Ironman Nieuw-Zeeland, Mike Phillips duikt onder de 8 uur
De Nederlandse triatlete Els Visser wint de Ironman New-Zealand (foto: Ironman Taupo RR)
Nieuws

Nederlandse triatlete Els Visser wint Ironman Nieuw-Zeeland, Mike Phillips duikt onder de 8 uur

In de nacht van vrijdag op zaterdag Belgische tijd heeft de Nederlandse triatlete Els Visser de Ironman van Taupo gewonnen en meteen stevige revanche genomen voor haar tweede plaats na een parcoursvergissing in de Challenge Wanaka. Ze haalde het in Nieuw-Zeeland voor Hannah Berry en uitgerekend Rebecca Clarke, de triatlete die ze op de verkeerde weg volgde in Wanaka. Bij de mannen kregen we een duel tussen Kiwi’s Mike Phillips en Braden Currie, die allebei onder de 8 uur doken.

Duel tussen Phillips en Currie

Phillips en Currie kwamen na een snel zwemnummer van 48 minuten samen met een mooie voorsprong uit het water. De rest van het deelnemersveld zag de twee Kiwi’s niet meer terug. Onder andere Sebastien Kienle slaagde er niet in om tijd goed te maken op Phillips en Currie. De Duitser zou uiteindelijk vierde worden in 8u14’02. Vooraan bleek Mike Phillips de sterkste op de fiets. Hij liep drie minuten uit op Currie en de twee bleven in de marathon aan hetzelfde tempo lopen naar een marathontijd van 2u47. Mike Phillips pakte de zege in 7u56’03. Iets meer dan drie minuten later dook ook Braden Currie onder de 8 uur in 7u59’15. Jan Van Berkel werd derde in 8u10’20.

Tweede Ironman zege sinds 2018 voor Els Visser

Voor Els Visser werd het na een resem podiumplaatsen in het Ironman- en Challenge-circuit haar tweede Ironman zege in haar nog korte carriere na haar overwinning in Maastricht in 2018. Ze moest stevig aan de bak om het gat te dichten met leidsters Rebecca Clarke en Hannah Berry. Pas in de slotfase van de 180 km fietsen ging ze op en over de koploopsters en met een minuut voorsprong begon ze aan de marathon. Ze liep nog verder uit op Clarke en Berry en won haar tweede Ironman in een knappe tijd van 9u05’42 met 2’49 voorsprong op Hannah Berry. Rebecca Clarke werd derde in 9u10’09.

Uitslag Ironman Taupo 2023