Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Matthieu Bonne pakt na 8 Islands triatlon alweer wereldrecord: 3.619 kilometer fietsen in 1 week
Matthieu Bonne tijdens zijn wereldrecord fietsen in Arizona (foto: Instagram Matthieu Bonne RR)
Multisports

Matthieu Bonne pakt na 8 Islands triatlon alweer wereldrecord: 3.619 kilometer fietsen in 1 week

Matthieu Bonne, bij ons vooral bekend als meervoudig Ironman-finisher en man van de 8 Islands triatlon uitdaging op alle 8 de Canarische eilanden, heeft alweer een extreme sportuitdaging tot een goed einde gebracht. De West-Vlaming zette in de Verenigde Staten een nieuw wereldrecord neer in het fietsen. Op 7 dagen tijd legde hij 3.619 km af, dat is de langste afstand ooit gefietst in 1 week, en dat zogenaamd ‘unsupported’, dus zonder hulp van buitenaf. Volgens ex-Kamp Waes deelnemer Bonne was dit het zwaarste wat hij al gedaan heeft, zeker mentaal.

“Mentaal het zwaarste wat ik ooit deed”

In 2020 tijdens de eerste corona-lockdown fietste hij al eens de landsgrenzen van België rond, goed voor zo’n 1.224 km. In Amerika legde Bonne de afgelopen week maar liefst 3.619,72 kilometer af, gemiddeld 517 km per dag. Het vorige record stond op 3.590 km. Matthieu zat dagelijks gemiddeld tussen de 17 en de 19 uur in het zadel, op de slotdag maakte hij daar zelfs meer dan 20 uur van. Zijn nieuwe record is nog straffer door het feit dat hij dagelijks meer dan 1.000 hoogtemeters verzamelde. Bovendien zat het weer niet altijd mee.

“Dit is mentaal veruit het zwaarste wat ik ooit gedaan heb,” vertelde Matthieu Bonne na afloop. “Vooral door de slechte weersomstandigheden. Ook fysiek was het afzien. We hadden de locatie in Arizona speciaal uitgekozen omdat er hier normaal weinig wind en neerslag is, maar de natuur heb je niet in de hand. Als je daardoor niet kan doorfietsen, verlies je tijd waarin je anders kilometers kan rijden. Maar het doel was om het record te breken en dat is gelukt”, aldus Matthieu.