Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bart Aernouts moet start triatlonseizoen uitstellen “Trainingen en tests liepen nochtans goed”
Bart Aernouts op het WK Ironman in St-George in 2022 (foto: Bart Aernouts RR)
Nieuws

Bart Aernouts moet start triatlonseizoen uitstellen “Trainingen en tests liepen nochtans goed”

Helaas geen Bart Aernouts zaterdag in de 70.3 Ironman Oceanside want de Belgische triatleet kreeg drie weken voor de wedstrijd griep en liep twee weken trainingsachterstand op. Daardoor valt ook zijn Amerikaanse trainingsstage in het water. En dus wordt het opnieuw puzzelen voor de vice-wereldkampioen Ironman van 2018. Zelf had hij het liever anders gezien. “Alle trainingen verliepen goed en ook de testen bij coach Luc Van Lierde waren goed. Alles zag er dus goed uit,” aldus Bart.

“Ik zit helaas niet in Oceanside, wel in Girona,” vertelt Bart ons een dag voor de 70.3 Ironman Oceanside. “Ik ben drie weken geleden ziek geworden, onderweg naar Girona griep opgelopen. Uiteindelijk heb ik daardoor twee weken niet kunnen trainen. Dus had starten in Oceanside niet zoveel zin. Normaal zou ik na Oceanside een stage in Amerika inlassen en dan zou ik starten in Ironman Texas. Door de trainingsachterstand moeten we nu even bekijken of het lukt om nog fit te geraken voor Texas.”

In het gesprek klinkt Bart wat gelaten en we merken de ontgoocheling, na een goeie winter. “De wedstrijdplanning staat voorlopig even on hold,” gaat Bart verder. “Ik ga de volgende dagen met coach Luc van Lierde bekijken wat er nog kan lukken. De start van dit jaar was eigenlijk goed. Alle trainingen verliepen goed, ook de testen bij Luc waren goed. Alles zag er dus goed uit. Totdat ik ziek geworden ben.”

“Op zich ben ik blijkbaar niet de enige. Jan Frodeno is ook out voor Oceanside met griep. Ook Lionel Sanders is ziek geweest. Het is blijkbaar de periode van het jaar waarin het heerst. Het voordeel is dat ik het nu alvast gehad heb en ik hoop dat het voor dit jaar ook alles zal zijn. We zien wel. Nu even opnieuw de planning maken voor de volgende weken en maanden,” aldus Bart Aernouts.

De 70.3 Ironman Oceanside is zaterdag 1 april vanaf 15 u. Belgische tijd live te volgen op het online videokanaal van Outside+.