Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Cameron Wurf ’s looptraining na Parijs-Roubaix: “Had nog verder willen lopen, maar het was te donker”
Geen Tacos na Parijs-Roubaix voor Cam Wurf (r) wel een looptraining van 21 km (foto: Instagram Cam Wurf RR)
Nieuws

Cameron Wurf ’s looptraining na Parijs-Roubaix: “Had nog verder willen lopen, maar het was te donker”

Er waren heel wat reacties op ons artikel over de Australische triatleet/wielrenner Cam Wurf die na Parijs-Roubaix nog een looptraining van 21 km afwerkte. Woensdag stond hij Sporza te woord in de Brabantse Pijl, zijn laatste Belgische klassieker van het voorjaar voor Ineos/Grenadiers. En Cam Wurf pakte alweer uit met een straffe uitspraak. “Ik had nog verder willen lopen, maar het was te donker.”

“Laatste 80 km al aan looptraining aan het denken”

Cameron Wurf kwam als 128e over de streep op de piste van Roubaix op meer dan 22 minuten van winnaar Mathieu van der Poel. “Tijdens de laatste 80 kilometer was ik al aan mijn looptraining aan het denken. Ik was vermoeid, maar in de triatlonsport ligt het niveau zo hoog”, vertelde Wurf bij Sporza. “Vorig jaar werd ik 11de in Hawaii en dat was onder de verwachtingen. Daarom moet ik mijn niveau opkrikken, daarom ga ik ’s zondags na een koers nog lopen. Op die manier ben ik weer competitief voor de top 5 of het podium op het WK.”

“Of ik gek ben? Het speelt zich allemaal in je hoofd af”, vertelt Wurf. “Ik had zondagavond makkelijk een eettent kunnen opzoeken voor een hamburger en een glas bier. Of ik had op mijn bed naar golf kunnen kijken. Maar meteen na de finish dacht ik alleen maar aan mijn looptraining. Om mijn motor aan de praat te houden. Dat doe je ook in een Ironman. Daar fiets je 180 km met 320 watt gemiddeld. Daarna volgt de marathon,” aldus Cam Wurf.

Lees hier het volledige artikel op Sporza.