Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wereldtitel cross triatlon voor Felix Forissier, Sebastien Carabin te ver achter met zwemmen
Mathieu Louis en Birgit Wauters op het podium in de 35 age group op het WK cross triatlon (foto; Yolanda Witteveen)
Multisports

Wereldtitel cross triatlon voor Felix Forissier, Sebastien Carabin te ver achter met zwemmen

Op de op twee na laatste dag van het WK multisport in Ibiza werd in San Antonio het wereldkampioenschap cross triatlon gehouden. De wereldtitel ging zoals verwacht naar Frankrijk, niet naar topfavoriet Arthur Forissier, wel naar naamgenoot Felix Forissier. Bij de elites stond er slechts 1 Belg aan de start. Sebastien Carabin, woensdag nog wereldkampioen cross duatlon, verloor te veel tijd in het zwemmen en speelde nooit een rol van betekenis.

Na 1.000 meter zwemmen en 20 km mountainbiken kwam alles aan op de laatste 6 km lopen, op rotsachtig terrein. De verschillen tussen de Fransen Arthur en Felix Forissier en de Tsjech Lukas Kocar waren erg klein en zo bleef het lang spannend. In de laatste run maakte Felix Forissier dan het verschil. Hij pakte het goud voor Frankrijk in 1u33’19. Kocera werd tweede op 24 seconden en Arthur Forissier pakte het brons op 44 seconden van zijn naamgenoot.

Sebastien Carabin verloor ruim 4 minuten in het zwemonderdeel en kwam pas als allerlaatste uit het water. Na een inhaalrace werd hij nog verdienstelijk elfde in 1u38’08 op meer dan vier minuten van Forissier. Bij de vrouwen ging de wereldtitel naar de Italiaanse Sandra Mairhofer, die 42 seconden voorsprong had op de Zwitserse Loanne Duvoisin. Het brons was voor de Francaise Alizee Paties.

4 age group medailles

De Belgische age groupers deden het uitstekend en zorgden voor 4 medailles en nog wat mooie ereplaatsen. David Filbiche pakte zilver bij de M20 en ook voor Mathieu Louis was er zilver in de M35 categorie, waarin Ronald Beckers 6de werd. Edwin De Wit behaalde brons bij de M40. Birgit Wauters pakte de bronzen medaille bij de F35. Tot slot was er nog een mooie zesde plaats voor Yolanda Witteveen bij de F55.

Uitslag WK cross triatlon Ibiza 2023