Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Head referee geeft groen licht voor zwemonderdeel BK Ploegentriatlon in Viersel
De triatleten van KTT vieren de Belgische titel ploegentriatlon in Doornik in 2022 (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Head referee geeft groen licht voor zwemonderdeel BK Ploegentriatlon in Viersel

Goed nieuws voor de triatleten die uitkeken naar het nieuwe triatlonseizoen, want er kan gezwommen worden tijdens het Belgisch kampioenschap ploegentriatlon. Head referee Patrick Hendrickx heeft zaterdagochtend groen licht gegeven. Door de slechte lente waren er veel vraagtekens rond de temperatuur van het water, die in principe minstens 12 graden moet zijn. “We hebben zaterdagochtend gemeten en de watertemperatuur is 15,2 graden en de omgevingstemperatuur 13,5. Dat betekent dus dat we een go kunnen geven voor het zwemonderdeel,” aldus Patrick Hendrickx.

Het BK ploegentriatlon is volledig uitverkocht, met maar liefst 200 ploegen aan de start van maximum 7 mannen, waarvan er 5 moeten finishen en maximum 5 vrouwen, waarvan er 3 moeten finishen. De eerste ploeg gaat om 9u30 van start, mét 750 meter zwemmen in het Netekanaal, 20 km fietsen en 5 km lopen. Nadien gaan per anderhalve minuut telkens een nieuwe ploeg van start. Thuisploeg KTT gaat om 18 u. als laatste van start.

Je kan op zaterdag regelmatig updates volgen op 3athlon.be en uiteraard krijg je een uitgebreid verslag van het BK ploegentriatlon.