Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Spanning troef in BK ploegentriatlon, 3MD Dendermonde en SP&O Mechelen pakken titels
Dolle vreugde bij de triatletes van 3MD Veldeman Wcup Dendermonde na de Belgische titel ploegentriatlon in 2023 (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Spanning troef in BK ploegentriatlon, 3MD Dendermonde en SP&O Mechelen pakken titels

In Viersel is zaterdag het nieuwe triatlonseizoen van start gegaan met het Belgisch kampioenschap ploegentriatlon en dat leverde bij de vrouwen en zeker bij de mannen een erg spannende strijd op. Bij de mannen finishten de medaille-winnaars uiteindelijk op minder dan 15 seconden van elkaar. De Belgische titel ging bij de vrouwen naar het 3MD Veldeman Wcup team van Dendermonde. Bij de mannen pakten de triatleten van SP&O Cornelis Bedding Mechelen het goud.

Bij de vrouwen gingen de titelverdedigers van Nxtplan Joda ITC Izegem lange tijd aan de leiding. De Izegemse triatletes nemen dit seizoen niet deel aan de T3 Series en gingen al vroeger op de dag van start. Ze hadden lang de snelste tijd maar uiteindelijk doken in de T3 Series bij de dames nog twee ploegen onder hun tijd. Het brons was dus voor Izegem. Voor goud en zilver kregen we een mooie strijd tussen thuisploeg KTT en 3MD Dendermonde. De Kempische triatletes zetten met 1u04’25 de snelste tijd neer, maar dan moesten de dames van 3MD nog komen. Katrien Verstuyft, Rhune Vansteenkiste, Lotte Vandekerckhove, Hannelore Willen en Jonie Vanhoutte gingen nog ruim een minuut sneller en pakten de Belgische titel in 1u03’24.

SP&O wint met 11 seconden verschil

De triatleten van SP&O Mechelen winnen het BK ploegentriatlon in Viersel (foto: 3athlon.be)
De triatleten van SP&O Mechelen winnen het BK ploegentriatlon in Viersel (foto: 3athlon.be)

Ook bij de mannen was het lange tijd wachten tot er een ploeg onder de tijd van het LTTD Oilservice team van kapiteit Tom Mets zou duiken. Uiteindelijk zou het een zevende plaats overall worden voor de mannen van Leie, met dank aan een bijzonder spannende race in de 1ste divisie van de T3 Series. Het werd een indrukwekkend secondenspel tussen TRIGT, SMO-Scott, KTT-Zamaro en SP&O Cornelis Bedding Mechelen. De Mechelaars trokken aan het langste eind. Tom Van Capellen, Dieter Boeye, Joran Driesen, Balte Thijs, Seppe De Graef, Emiel Torfs en Jonas De Wachter hielden in 55’01 exact 11 seconden over op KTT en 14 seconden op SMO-Scott en pakten de Belgische titel.