Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Drie Belgische triatletes naar finale Europe Triathlon Junior Cup in Caorle, jongens helaas uitgeschakeld
Hasse Fleerackers (l) en Lotte Minnebo (r) vorige week in de jeugdtriatlon van Viersel (foto: Triatlon Vlaanderen/Linearecta)
Nieuws

Drie Belgische triatletes naar finale Europe Triathlon Junior Cup in Caorle, jongens helaas uitgeschakeld

In het Italiaanse Caorle werden vrijdag de semi finals gehouden van de Europe Triathlon Junior Cup over erg korte en bijzonder snelle wedstrijden. Bij de meisjes juniores deden onze drie Belgische triatletes het uitstekend. Hasse Fleerackers werd zelfs tweede in haar halve finale. Samen met Lotte Minnebo en Eline Debecker staat zij zaterdagmiddag in de finale. Bij de jongens greep Jens Smolders net naast een finaleplaats, de andere drie Belgen finishten te ver om aanspraak te maken op kwalificatie.

Jens Smolders zat in de snelste halve finale. De Roemeen Popa die vlak voor hem finishte, was de laatste die opgevist werd voor de finale. Met zijn tiende plaats kwam Jens Smolders net 4 seconden te kort voor de finaleplaats. De andere Belgen werden uitgeschakeld. Louis Uyttenhove werd 21ste in zijn halve finale, Jasper Devos sneuvelde op een 15-tal seconden van een finaleplaats op de 12de plaats in de derde halve finale en in de laatste halve finale kwam Wout Van Nuffelen als 14de over de streep.

Bij de meisjes was er meer succes. Lotte Minnebo pakte in de eerste halve finale nog net de achtste plaats. In de derde halve finale moest Hasse Fleerackers in een spannende spurt alleen de Britse Eve Whitaker voor zich dulden. De Athletes For Hopes triatlete werd tweede op slechts 1 seconde van de Britse. Eline Debecker werd in een millimeterspurt met drie uiteindelijk 8ste waardoor ook zij de kwalificatie binnenhaalde. De meisjes junioren racen zaterdag om 13u30 hun finale in Caorle. Om 16 u. en om 18 u. komen er ook nog wat Belgische triatleten aan de start bij de elites.