Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Christophe De Keyser grijpt net naast podium in Challenge Sankt Polten
Christophe De Keyser eerder dit seizoen in de Challenge St-Polten (foto: Christophe De Keyser RR)
Nieuws

Christophe De Keyser grijpt net naast podium in Challenge Sankt Polten

De Belgische triatleet Christophe De Keyser is vierde geworden in de Challenge St-Polten, een halve triatlon in Oostenrijk. Na een sterk zwemnummer fietste hij lange tijd als tweede triatleet achter de Duitse ex-wielerprof Ruben Zepuntke. Die is niet de sterkste loper en dus stegen de kansen van CDK op de overwinning sterk, maar helaas zat er geen goeie loopproef in voor de triatleet uit Overijse. Christophe kwam uiteindelijk als vierde over de streep, de Duitser Tom Hug pakte de overwinning. Bij de vrouwen bewees Lotte Wilms haar eigen gelijk. De Nederlandse verliet Samorin toen het nog niet zeker was dat in The Championship de volledige 1.900 meter kon gezwommen worden. Ze trok last minuten naar St-Polten en won de race.

De zege in St-Polten ging dus naar de Duitser Tom Hug, die met de snelste halve marathon een eindtijd van 3u53’43 realiseerde. De Oostenrijker Lukas Hullaus werd tweede op 2’49. Ruben Zepuntke pakte de derde plaats in 3u57’34. Op 1’38 van Zepuntke werd het een vierde plaats voor een ontgoochelde Christophe De Keyser.

“Ik kwam als tweede uit het water en hield mijn tweede plaats vast tot het einde van het fietsen,” vertelt Christophe. “Nadien ben ik in het lopen redelijk zwaar ingestort. Ik kon mijn normale loopritme niet vinden. Ik denk dat dit komt omdat ik nog niet voldoende gerecupereerd was van het WK long distance in Ibiza, over de driekwart afstand, van twee weken geleden… Uiteindelijk ben ik nog wel 4de geworden, maar ik had het gevoel dat er veel meer in zat,” aldus Christophe.

Uitslag Challenge St-Polten 2023