Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lotte Claes keert terug in duatlon met zege in Damme, Guust De Smul zet zegereeks verder
Lotte Claes op het hoogste schavotje van het podium van de duatlon van Damme (foto: 3athlon.be/Arno Meeusen)
Duathlon

Lotte Claes keert terug in duatlon met zege in Damme, Guust De Smul zet zegereeks verder

Naast de Viven kwarttriatlon werd in Damme op het zelfde tijdstip ook de eerste editie van de Zekerhuis duatlon georganiseerd en net als de vorige manche in de Lotto Duatlon Series werd de run-bike-run gedomineerd door één man alleen: Guust De Smul. Ook Lotte Claes pakte bij haar terugkeer in de duatlonsport meteen een overtuigende overwinning.

Solo van Guust De Smul

Guust De Smul als winnaar op het podium van de duatlon van Damme (foto: 3athlon.be/Arno Meeusen)
Guust De Smul als winnaar op het podium van de duatlon van Damme (foto: 3athlon.be/Arno Meeusen)

Guust De Smul ging al in de eerste run van 3,9 km alleen aan de leiding. Joren Jans en Vic Vandendaele waren de enige die De Smul nog op de fiets zagen springen. Na een alweer indrukwekkende solo toonde Guust De Smul dat hij in goede doen is. Vic Vandendaele toonde zich als best-of-the-rest in het fietsen en kon zijn voorsprong vasthouden tot op de finishlijn. Joren Jans kreeg in het fietsen gezelschap van Lizander Cardyn en moest deze zelfs laten rijden. Maar met een mooi loopnummer werd het toch Joren Jans op drie, die zijn tweede plaats in het klassement stevig onderhoudt. Lizander Cardyn finishte als vierde voor Cedric Callewaert en Fabrice Van Espen.

Lotte Claes pakt stevig uit op de fiets

Bij de dames kregen we een interessant duel. The running (,cycling en af en toe swimming) lady van de afgelopen weken Friedel Cuypers moest het opnemen tegen Lotte Claes. Claes maakte enkele jaren geleden de overstap naar het wielrennen, maar maakt af en toe een herintrede in haar geliefkoosde sport. We verwelkomen haar dan ook steeds met open armen en zijn blij om ze nog eens op loopschoenen over de Vlaamse grond te zien trekken.
In het eerste lopen was het Friedel Cuypers die al even aan de boom ging schudden. Zij weet natuurlijk ook dat Lotte een fantastische fietser. Het bijeengesprokkelde gat van 25 seconden, werd al snel gedicht op de fiets. Claes fietste een voorsprong van vier minuten bij elkaar op het winderige parcours.

In het lopen werden het twee ererondjes voor de Brugse. Lotte Claes won deze eerste editie van de Zekerhuis Duatlon in Damme met ruime voorsprong. De 20-jarige Friedel Cuypers mocht voor de vierde keer in evenveel weken het podium op. Na haar overwinningen in Kruisem en Denderleeuw en de knappe derde plaats op de triatlon van Leuven vorige week, werd het zilver in Damme. Voor de derde plaats werd het nog even spannend. Laura Ryckaert snoepte de derde podiumplaats af van Anneleen Huyghe.

Uitslag Zekerhuis duatlon Damme 2023