Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlonwereld in rouw na overlijden van iconische Rick Hoyt
Team Hoyt aan de finish van het WK Ironman in Hawaii (foto: Ironman RR)
Nieuws

Triatlonwereld in rouw na overlijden van iconische Rick Hoyt

Team Hoyt is niet meer… De triatlonwereld is in rouw nadat dinsdagochtend het overlijden van Rick Hoyt bekendraakte, de verlamde Amerikaanse jongen met een hersenaandoening die wereldwijd de harten stal van triatlonfans door samen met zijn vader Dick Hoyt een groot aantal triatlons te finishen, waaronder het WK Ironman. De Amerikaan Rick Hoyt overleed op 61-jarige leeftijd, maar blijft voor altijd een legende als deel van Team Hoyt. In 2021 overleed ook al vader Dick.

“Ik leef een zeer bevredigend leven”

Team Hoyt kreeg een iconische status nadat ze een eerste keer finishten in het WK Ironman in Hawaii. Vader Dick zwom de 3,8 km terwijl hij een bootje trok met daarop Rick. In de 180 km fietsen gebruikte Dick een aangepaste fiets met vooraan Rick. En in de marathon duwde hij Rick in een rolstoel voort. De twee bewezen dat er heel veel mogelijk is in het leven. Na de triatlons volgden ook nog veel loopevenement. En Rick? Die genoot met volle teugen: “Ik mag dan gehandicapt zijn, maar ik leef een zeer bevredigend leven. En als iemand de tijd neemt om mij te leren kennen, zullen ze beseffen dat ik niet anders ben dan ieder ander,” aldus Rick Hoyt, die samen met vader Dick in de Hall of Fame van Ironman werd opgenomen.

Rust zacht Rick Hoyt, voor altijd in de harten van de triatlonfans…