Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Na hevige regenval in Madrid wordt EK triatlon toch een duatlon
Stadsbeeld van Madrid met logo van het EK triatlon (foto: Europe Triathlon)
Duathlon

Na hevige regenval in Madrid wordt EK triatlon toch een duatlon

Het EK triatlon in Madrid wordt een duatlon, ook voor de elites op zondag. Was er zaterdag nog veel optimisme dat er zondag zou gezwommen kunnen worden in het EK triatlon in Madrid, dan zorgde hevige regenval in de nacht van zaterdag op zondag er toch voor dat de organisatie in samenspraak met Europe Triathlon het zwemnummer moet annuleren. Bij de elites komen Claire Michel, Valerie Barthelemy, Jolien Vermeylen en Hanne De Vet in actie bij de vrouwen om 11u15. Om 13u30 gaan Noah Servais en Arnaud Mengal van start bij de mannen.

“Gezondheid en veiligheid van atleten”

“Door de regenval van vannacht zijn de omstandigheden in het meer waar gezwommen wordt opnieuw veranderd en om de gezondheid en veiligheid van alle atleten voorop te stellen, hebben het TD-team en het medische team ter plaatse overlegd met de medische commissie en de crisisadviesgroep met steun van Europe Triathlon en is besloten om terug te gaan naar een duatlon-race,” aldus het officiele bericht van Europe Triathlon. Ook de age group sprint triatlon is omgezet naar een duatlon.

Het EK duatlon bij de elites is zondag live te volgen via deze link. En de live timing kan je volgen via deze link.