Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Devlin Derudder zet winning streak verder in Peerdevisscher triatlon Oostduinkerke
Devlin Derudder op het podium van de Peerdevisscher triatlon (foto: Sandman Events)
Nieuws

Devlin Derudder zet winning streak verder in Peerdevisscher triatlon Oostduinkerke

Devlin Derudder, triatleet van het Oilservice LTTD team van Deinze, is aan een sterk seizoen bezig want hij pakte zondag in de Peerdevisscher triatlon van Oostduinkerke zijn tweede zege van het seizoen, een week na zijn overwinning in de Triatlon van Vlaanderen in Oudenaarde. In de kwarttriatlon is drafting toegestaan. Devlin was de snelste loper van een kopgroep van drie triatleten. Bij de vrouwen ging de winst naar de dit seizoen heroptredende Femke Reynaert.

Sterke zwemmers Hannes Rydant en Xaino Maximus gingen na de 1.000 meter zwemmen aan de leiding. Hoewel Devlin Derudder anderhalve minuut achterstand had, kon hij in de 40 km fietsen oprukken naar de twee leiders. De kopgroep van drie zette de rest van het veld op een achterstand van 5 minuten en meer. In de 10 km lopen was Devlin Derudder, lid van het Scott Running Team, duidelijk de snelste. Hij pakte de overwinning in 1u57’25. Xaino Maximus kwam op 4’15 als tweede over de streep. Hannes Rydant verloor nog een plaats in het lopen en zag zo Thomas Mares de derde plaats pakken. Rydant werd vierde voor Lars Janssens.

Bij de vrouwen is Femke Reynaert aan een comeback-seizoen bezig. Ze pakte een mooie overwinning in Oostduinkerke. Na de 1.000 meter zwemmen moest ze anderhalve minuut goedmaken op Ilse Lemahieu en Aiko Dejonckheere. Maar in de 40 km fietsen zette Reynaert orde op zaken. Ze wisselde met twee minuten voorsprong op Eve Didier en Sara Neyt. In de 10 km lopen stond ze haar leidersplaats niet meer af. Femke Reynaert won in 2u26’29 met maar liefst 11 minuten voorsprong op Elena Cools. Aiko Dejonckheere werd derde.

Uitslag Peerdevisscher triatlon Oostduinkerke 2023