Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Turnhout maakt zich in september opnieuw op voor triatlonfeestje aan jachthaven
Devlin Derudder won de triatlon/duatlon van Turnhout in 2022 (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Turnhout maakt zich in september opnieuw op voor triatlonfeestje aan jachthaven

Op 24 september organiseert de Turnhoutse triatlonclub Taxantria de tweede HB Accountants Triatlon aan de jachthaven in Turnhout. De eerste editie in september 2022, toen Devlin Derudder de overwinning pakte, werd een groot feest, zowel voor toeschouwers als voor de triatleten zelf. En dat ondanks het feit dat de triatlon een duatlon werd door blauwalg in het water. Ook dit jaar gaat de organisatie voor een topwedstrijd, die niet alleen geschikt is voor de allersnelste triatleten, maar ook voor beginnende atleten, kinderen én triatleten die simpelweg op zoek zijn naar een gezellig event. Daarnaast is de wedstrijd voor veel triatleten een ideale seizoensafsluiter.

De HB Accountants Triatlon in de hoofdstad van de Kempen kenmerkt zich door de sfeer en gezelligheid op en rondom het evenemententerrein, maar ook langs het parcours. Vorig jaar rukte het publiek massaal uit om triatleten naar de finish te schreeuwen, met DJ’s en cheerleaders is er zelfs animatie onderweg en al meteen vanaf het zwemonderdeel, met haar unieke locatie in de Taxandria jachthaven, zit de sfeer er bij de wedstrijd goed in. Het fietsparcours gaat naar Merksplas en terug en het lopen gebeurt rond het water met verschillende passages aan de finish.

Deelnemers kunnen kiezen voor de kwarttriatlon (1500 – 40 – 10) of de recreatieve triatlon (400 – 22 – 5) en daarnaast is er de vorig jaar al zeer populaire ‘Ouder & Kind Duatlon’. “Het eerste onderdeel is een verrassingsproef, dus gezinnen worden bij ons zeker niet vergeten.” Na de verrassingsproef – dat wordt dus een nog nader bekend te maken onderdeel – volgt 3 kilometer fietsen en 1 kilometer hardlopen. Ouders blijven bij deze Ouder & Kind Duatlon bij hun kinderen. “Je doet dus alles samen,” aldus Taxantria. De individuele races zijn overigens ook in trio af te werken.

De HB Accountants Triatlon van Turnhout staat onder atleten bekend als een race waarbij alles tot in de puntjes is verzorgd. Uiteraard is er professionele tijdregistratie en een sfeervolle wedstrijdspeaker, maar krijgen deelnemers ook een uitgebreid deelnemerspakket, een aandenken, een goodiebag en een medaille. Daarnaast is er een uitgebreide recoveryzone: dé plek om na de finish even goed bij te komen en na te kaarten met andere deelnemers.

Meer informatie over de HB Accountants Triatlon Turnhout vind je op deze pagina. Hieronder kun je genieten van de aftermovie van de 2022-editie.: