Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Arnaud Mengal 12de in World Cup triatlon Yeongdo, Annika Koch en Takumi Hojo winnen
Arnaud Mengal bij de swim exit in de World Cup triatlon van Yeongdo (foto: World Triathlon/Janos M. Schmidt)
Nieuws

Arnaud Mengal 12de in World Cup triatlon Yeongdo, Annika Koch en Takumi Hojo winnen

De Belgische triatleet Arnaud Mengal is zaterdag 12de geworden in de World Cup triatlon van Yeongdo in Zuid-Korea. In een zeer drukke triatlonperiode met onder andere volgend weekend het olympisch testevent in Parijs bleven heel wat toppers weg uit Zuid-Korea en daardoor kregen we bij de mannen een eerder verrassende winnaar en bij de vrouwen een paar onverwachte dames op het podium. Topfavoriete Annika Koch pakte wel een duidelijke zege.

Arnaud Mengal was de enige Belgische triatleet in Yeongdo. Net zoals in de Mixed Team Relay vorige week in Sunderland bleek een achterstand van 20 seconden in het zwemmen net te groot om vooraan mee te zijn. Arnaud kwam als 22ste uit het water na 750 meter zwemmen. In de 20 km fietsen ging hij vlot mee in een grote achtervolgende groep die op een minuut van de kopgroep van 11 triatleten wisselde. In de 5 km lopen liep Arnaud Mengal nog naar een degelijke twaalfde plaats met de 5de snelste looptijd van het hele pak. De Japanner Takumi Hojo pakte de overwinning in 50’36. Voor de meervoudige Japanse kampioen triatlon was het zijn allereerste wereldbeker zege. Hij haalde het met 23 seconden voorsprong op de Brit Max Stapley en 32 seconden op de Duitser Valentin Werntz. Arnaud Mengal werd 12de op 1’07.

Bij de vrouwen pakte Annika Koch als topfavoriete de overwinning. De triatlete die met Duitsland twee weken geleden nog wereldkampioen Mixed Team Relay werd, was duidelijk de snelste loopster van een grote kopgroep en won in 56’50 met 16 seconden voorsprong op de Slovaakse Romana Gajdosova. Erica Hawley uit Bermuda werd verrassend derde op 17 seconden. Voor zowel Gajdosova als Hawley was het hun eerste podiumplaats ooit in een World Cup triatlon.

Uitslag World Cup Triatlon Yeongdo mannen 2023

Uitslag World Cup Triatlon Yeongdo vrouwen 2023