Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Met 2 lekke banden en bijensteek is Lukas Bosmans toch beste Belg in Nice, Mark Knaeps vice-wereldkampioen Ironman M65
Lukas Bosmans loopt naar 21ste plaats in het WK Ironman van Nice (foto: Lukas Bosmans RR)
Nieuws

Met 2 lekke banden en bijensteek is Lukas Bosmans toch beste Belg in Nice, Mark Knaeps vice-wereldkampioen Ironman M65

De Leuvense triatleet Lukas Bosmans krijgt de eer om, ondanks twee lekke banden en een bijensteek, zich beste Belgische triatleet te noemen van het wereldkampioenschap Ironman in Nice. Na het uitvallen van Pieter Heemeryck bij de pro’s was de 21ste plaats van Bossie bij de age groupers de beste Belgische prestatie. Zelf had hij op meer gehoopt, al deed hij er uiteindelijk nog alles aan om vijfde te worden in zijn categorie zodat hij op de award ceremony mee op het podium mocht. Mark Knaeps, de Belgische triatleet die in de Verenigde Staten woont, zorgde voor de enige Belgische medaille. Hij pakte zilver bij de M65 en strandde na een zware race op een zucht van de wereldtitel.

Lukas Bosmans rijdt twee keer lek en krijgt bijensteek

Dat Lukas Bosmans uiteindelijk snelste Belg werd op het WK Ironman mag een half mirakel heten. Zijn wedstrijd begon goed, maar tijdens het fietsen werd het heel wat anders. “Ik heb goed gezwommen in 58 minuten en het fietsen ging ook goed tot kilometer 65. Na twee lekke banden en een bijensteek had ik niet meer de beste benen en ik was zelfs van plan om rustig uit te rijden en de rest van TDLeuven aan te moedigen.”

“In het lopen zat ik 10 minuten achter de vijfde plaats en ik besloot er toch nog voor te vechten. Het was afzien vanaf kilometer 18 maar mijn support crew en mijn vrouw Christina haalden me erdoor. Ik ben dan ook blij met mijn vijfde plaats,” aldus Bossie. Lukas werd in totaal 21ste bij de age groupers in 9u32’02 en pakte de vijfde plaats in de M35 categorie. Vier minuten later pakte Tim Baelus in dezelfde categorie de zesde plaats.

Mark Knaeps grijpt net naast wereldtitel

Vice-wereldkampioen Ironman Mark Knaeps met zijn trofee en zijn medaille (foto: Mark Knaeps RR)
Vice-wereldkampioen Ironman Mark Knaeps met zijn trofee en zijn medaille (foto: Mark Knaeps RR)

In Nice zorgde de in Amerika wonende Mark Knaeps voor de enige Belgische medaille. Hij pakte net zoals twee weken geleden op het WK 70.3 Ironman in Lahti het zilver bij de M65 maar ook bij hem zat er meer in. “Het was misschien een beetje te snel achter Lathi,” vertelt Mark. “En ik had geen tijd na vier 70.3 Ironman triatlons te doen, om nog vol op de lange afstand te trainen. Ik kreeg ook nog een zware bronchitis voor Finland, waardoor ik zelfs twijfelde om er van start te gaan. Naar Nice waren het ook weer twee lange vluchten.”

“Het was voor mij de eerste keer dat ik diep in de put zat in de eerste km van de marathon. Na 4 mijl te wandelen, ben ik toch beginnen lopen. De eerste plaats heb ik gemist met 2 minuten. Als het nog een extra mijl langer geweest was, zou ik hem ingehaald hebben, maar ik ben toch gelukkig met het zilver. Na een seizoen met 7 podium finishes is het mooi geweest. Bovendien was het een leuke gelegenheid om nog eens wat Belgen tegen te komen en ik vond het ook tof om mijn oude vriend Rodolphe Von Berg terug te zien,” aldus een blije Mark Knaeps.