Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alec Segaert pakt tien dagen na Challenge Almere triatlon Europese titel tijdrijden
Alec Segaert tegen 49 km/uur over de dijk in de triatlon van Almere (foto: Challenge Family/Jose Luis Hourcade)
Multisports

Alec Segaert pakt tien dagen na Challenge Almere triatlon Europese titel tijdrijden

Lotto-dstny wielerprof Alec Segaert, ex-Belgisch kampioen duatlon en triatlon bij de jeugd, heeft woensdag in Emmen de Europese titel tijdrijden bij de beloften veroverd. Tien dagen geleden maakte de jonge wielrenner nog indruk op de triatleten door in de Challenge Almere-Amsterdam het record van de rondetijd van het parcours van het EK long distance triatlon te verpulveren. Segaert legde de 95 km toen af in een snelle 49 km/uur. Woensdag in Drenthe deed hij er nog een schepje bovenop. Met een gemiddelde van net geen 54 km/uur over de 21 km pakte hij een meer dan verdiende gouden medaille.

Alec Segaert trok naar de Challenge Almere-Amsterdam omdat zijn papa Frank er zijn 20ste en laatste volledige triatlon deed. De vroegere jeugdtriatleet besloot om mee te doen in een trio in de Tritogether race, maar knalde op de fiets de leiders van het EK, Jesper Svensson en de latere Europese kampioen Menno Koolhaas, aan een enorm tempo voorbij. Die duurtraining werpt nu zijn vruchten af want hij won in Emmen in een knappe 22’02. Alec Segaert telde maar liefst 38 seconden voorsprong op de Deen Bevort. Na twee keer zilver, op het BK achter Wout Van Aert en op het WK achter de Italiaan Milesi, was het nu dus helemaal raak voor Segaert.