Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische triatleet overleden na maand coma na val in Embrunman, rust zacht Pierre
Pierre Close in de Ironman van Hawaii (foto: Facebook Pierre Close RR)
Nieuws

Belgische triatleet overleden na maand coma na val in Embrunman, rust zacht Pierre

Donderdag heeft de Belgische triatleet Pierre Close, tevens ook voorzitter van de Luikse triatlonclub Triathliege, helaas zijn laatste strijd verloren, na ruim een maand in coma na een val in de Embrunman triatlon in Frankrijk is Pierre donderdag overleden. De 48-jarige triatleet en dokter uit Fraiture, vlakbij Luik, was op 15 augustus in de Embrunman ten val gekomen. De omstandigheden van zijn ongeval zijn nog altijd niet duidelijk, maar hij raakte zwaargewond en belandde in een coma. Donderdag hebben zijn partner Marie Laure Lux, zelf ook triatlete, en hun zoontje Mailo afscheid moeten nemen van de sympathieke Luikse triatleet.

Pierre Close was stichtend lid en voorzitter van Triathliege en zelf ook geen onverdienstelijk triatleet. Twee keer haalde hij de finish van het WK Ironman in Hawaii. Ook zijn partner Marie Laure Lux is een straffe triatlete. In 2016 won ze de Ironman Florida en ze was er ook al bij in Hawaii. Samen vormden ze een mooi triatlonkoppel dat af en toe ook in de Vlaamse triatlonwedstrijden actief was. De Triathliege club is bovendien een hechte club en het was altijd leuk om Pierre en zijn ploeggenoten aan de slag te zien. Ze zorgden vaak voor extra sfeer bij wedstrijden waar we als speaker aan het werk waren, niet zelden met Pierre als gangmaker.

Helaas liep het grondig mis op 15 augustus in de Embrunman. De omstandigheden waarin Pierre ten val kwam in de loodzware Franse triatlon zijn nog altijd niet duidelijk. Een andere triatleet merkte de bewusteloze Belg op langs het parcours. Hij werd met een schedeltrauma afgevoerd naar het ziekenhuis in Grenoble. Hij bleef meer dan een maand in coma. Pierre Close, zelf dokter aan het CHC in Luik, overleed donderdag en laat bij Triathliege en bij uitbreiding in de hele triatloncommunity een grote leegte achter. We wensen Mary Laure, Mailo, zijn familie, vrienden, mede-atleten en iedereen die Pierre een warm hart toedroeg heel veel sterkte toe!

Na het ongeval heeft goeie vriend Benoit Rondeux een Go Fund Me pagina gestart om de familie van Pierre bij te staan. Je kan nog altijd doneren op deze pagina.