Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
EK was meteen laatste editie van halve triatlon van Menen “Op hoogtepunt stoppen”
Louis Naeyaert pakte in 2023 de Europese titel in Menen (foto: Decospan triatlon Menen/David Pintens)
Nieuws

EK was meteen laatste editie van halve triatlon van Menen “Op hoogtepunt stoppen”

Na een meer dan geslaagd Europees kampioenschap middle distance triatlon in Menen laten organisatoren Frederik, Ruben en Henk donderdag weten dat er geen vijfde editie meer komt van de halve triatlon in de stad van Frederik Van Lierde. “Wij kiezen ervoor om te stoppen op ons hoogtepunt,” laten de organisatoren weten. Onder andere de grote infrastructuurwerken aan de Leie en aan de N58 liggen aan de basis van hun beslissing. Nochtans was het EK een enorm succes met meer dan 1.800 deelnemers en een volledig Belgisch podium bij de mannen.

“De complexiteit om zo’n evenement op poten te zetten en de verschillende grote infrastructuurwerken die eraan komen bij de Leie en de N58, hebben ons doen inzien dat evenaren bijna onmogelijk wordt. We willen dan ook stoppen op een positieve manier, op een moment dat iedereen met een lach op zijn of haar gezicht terugkijkt naar onze wedstrijden,” aldus Frederik, Henk en Ruben.