Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Merten Breye stunt tegen Nick Thys en Sonja Skevin domineert kwarttriatlon Hengstdijk
Merten Breye wint de kwarttriatlon in Hengstdijk (foto: Finishfoto.be/Jim De Sitter)
Nieuws

Merten Breye stunt tegen Nick Thys en Sonja Skevin domineert kwarttriatlon Hengstdijk

Er was niet alleen de finale van de T3 Series in Hengstdijk, er was ook de knappe overwinning van de jonge 3MD-triatleet Merten Breye en de dominante zege van Sonja Skevin in de kwarttriatlon. Een strakke wind, een opkomende zon en relatief frisse watertemperatuur van 15°C waren de ingrediënten van deze spannende kwarttriatlon van Hengstdijk in het Nederlandse Hulst, net over de Belgische grens.

Na alle warme temperaturen van de laatste weken was zondag wetsuit verplicht voor de kwarttriatlon, spek naar de bek van Joachim Wera die als eerste uit water kwam en een voorsprong van 30” bij elkaar kon zwemmen op Merten Breye. De favoriet, Nick Thys, liep 20” later als derde de eerste wisselzone binnen. Breye, de jonge belofte van 3MD, kon op het parcours waar de wind vrij spel kreeg het best goed vinden en reed weg van zijn concurrenten. Na 45 km kwam hij dan ook alleen binnen in de wisselzone. Thys deed wat hij kon op de fiets, maar verloor 1’35 op de leider. Ook Sander Clerebaut kon het hoge tempo niet volgen en gaf 3’ prijs op Breye. Joachim Wera zakte een beetje weg in het tweede onderdeel. 

Pas na de eerste helft van het looponderdeel kon Thys wat van de achterstand op Breye afknabbelen, maar dichter dan op 40” kwam hij niet. Breye pakte op het einde van het triatlonseizoen zo zijn mooiste overwinning voor Nick Thys. Voor de derde plaats werd het nog spannend met een mooie Devlin Derudder, Sander Clerebaut en Joachim Wera die lange tijd aan elkaar gewaagd waren, maar het was Dennis Laerte die met de snelste looptijd toch nog voorbij dit drietal naar het podium kon vliegen. 

Bij de dames stond er geen maat op Sonja Skevin. De LTTD-atlete legde de basis voor dit succes al in het zwemnummer. Bieke Trenson en Bernadette Goethals liepen bijna gelijktijdig de wisselzone binnen op 3’ van Sonja. Tijdens het fietsonderdeel van deze non-drafting wedstrijd kon Skevin haar voorsprong nog vergroten tot bijna 5 minuten. Trenson  en Goethals bleven in elkaars buurt tijdens de drie ronden op de fiets. Sonja Skevin liep met een puik loopnummer resoluut naar de winst. Voor de tweede plaats stond er ook geen maat op Trenson, daar waar Goethals het brons moest laten aan Annelien Verheye en in de eindsprint Nathalie Verschelden nog moest laten voorgaan.  

Uitslag kwarttriatlon Hengstdijk 2023