Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wereldkampioen wint eerste manche cross duatlon series in Lichtaart, Laura Swannet wint bij de vrouwen
Wereldkampioen Sebastien Carabin tussen Alexander Chamon (l) en Geert Lauryssen (r) in de cross duatlon van Lichtaart (foto: Stijn Van De Capelle)
Multisports

Wereldkampioen wint eerste manche cross duatlon series in Lichtaart, Laura Swannet wint bij de vrouwen

Wereldkampioen cross-duatlon Sebastien Carabin heeft de cross-duatlon van Lichtaart gewonnen. Terwijl onder de taalgrens met het Belgisch kampioenschap duatlon het zomerseizoen werd afgesloten, startte in Lichtaart dit weekend het winterseizoen met de eerste manche van de cross duatlon series. Ondanks de concurrentie van het BK in Ocquier kreeg Lichtaart een sterk deelnemersveld aan de start. Bij de vrouwen triomfeerde triatlete Laura Swannet.

Laura Swannet bleek in de eerste run al een maatje te groot voor de tegenstand en ze won vlot op de Kempense Heuvelrug aan de Floreal in Lichtaart. Laura Swannet pakte de overwinning in 1u44’54 met meer dan 2’30 voorsprong op Lisa Isebaert. Karen Verhestraeten werd bijna een minuut later derde.

Bij de mannen keken we uit naar het duel tussen Sebastien Carabin en Geert Lauryssen. De wereldkampioen cross-duatlon bleek duidelijk de sterkste in het mountainbiken, al zagen we ook een sterke Gerry Druyts aan het werk. Die werd in de slotfase nog geklopt in de strijd om de derde plaats door een sterke Alexander Chamon. Sebastien Carabin won overtuigend na 4 km lopen, 24 km mountainbiken en 4 km lopen. De wereldkampioen haalde het in 1u27’44 met 2’05 op Geert Lauryssen. Alexander Chamon werd derde in 1u31’37. Zes seconden later pakte Gerry Druyts de vierde plaats voor de verrassende mountainbiker Otto Teulingkx.

Uitslag cross-duatlon Lichtaart 2023