Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Einde seizoen voor triatleet Joe Skipper na beangstigend moment “Ik kon niet meer praten”
Joe Skipper (r) werd dit jaar nog derde in de Challenge Geraardsbergen (foto: Challenge Family)
Nieuws

Einde seizoen voor triatleet Joe Skipper na beangstigend moment “Ik kon niet meer praten”

De Britse triatleet Joe Skipper maakte op training voor de Ironman Florida een beangstigend moment mee. De populaire triatleet kwam tijdens een trainingsritje met de fiets niet meer uit zijn woorden. “Tijdens een trainingsritje met een vriend kon ik plots niet meer praten. Ik wist wat ik wou zeggen, maar het kwam er gewoon niet meer uit. Ook mijn geheugen ging achteruit,” vertelt Skipper. Hij werd onderzocht in het ziekenhuis, onderging een CT-scan en mocht na een nacht het ziekenhuis verlaten. Hij moet nog 1 test ondergaan en de dokters vroegen hem om het een paar dagen rustig aan te doen. Skipper heeft dan ook besloten om niet deel te nemen aan de Ironman Florida, noch de Ironman Cozumel.

Veel reacties van collega’s

“Dit is helaas niet het einde van het seizoen waar ik op gehoopt had,” vertelt Joe Skipper. “Ik zal deze zaterdag niet in Florida racen en ook niet in Cozumel. Op zondag, toen ik me klaarmaakte voor een ritje, probeerde ik met een vriend te praten toen ik merkte dat ik niet meer kon praten. Ik wist wat ik wilde zeggen, maar kon het er niet uit krijgen. Mijn geheugen ging ook achteruit, ik kon me de naam van veel mensen niet herinneren. Uiteindelijk ging ik naar het ziekenhuis, kreeg een CT-scan, bleef daar een nacht, liet nog meer onderzoeken doen en kreeg toen toestemming om te vertrekken.”

“Ik moet nog één test doen, maar het ziet er goed uit, ook al ben ik op dat moment erg bezorgd. De dokters hebben gezegd dat ik het een paar dagen rustig aan moet doen en dat ik dan weer kan gaan zolang de laatste test niets ergs laat zien. Ik neem dus een tijdje vrij, ga chillen met het gezin en bouw dan op naar volgend jaar, te beginnen met Oceanside en Ironman Texas en dan probeer ik de Ironman Pro Series. Ik weet dat het heel cliché klinkt, maar zorg ervoor dat je echt je beste leven leidt, want je weet nooit wat er om de hoek ligt,” aldus Joe Skipper, die massaal veel reacties krijgt van collega’s zoals Patrick Lange en Cam Wurf.