Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Holland-België op Slingerberg en in Mergel-grotten: Cave triatlon en 043 Maastricht worden samen 1 nieuwe halve triatlon
Triatleten in actie op de Slingerberg tijdens de Cave triatlon (foto: Sportevents)
Nieuws

Holland-België op Slingerberg en in Mergel-grotten: Cave triatlon en 043 Maastricht worden samen 1 nieuwe halve triatlon

We krijgen in 2024 een echte Holland-België in het Limburgse Kanne, vlakbij de grens met Nederland, want de Cave triatlon van Sportevents slaat de handen in elkaar met de 043 Maastricht triatlon van Bearsports. De vroegere 111 triatlon in Kanne wordt vervangen door een rasechte halve triatlon, met meerdere passages over de befaamde Slingerberg en door de Mergelgrotten. De wedstrijd krijgt ook een nieuwe datum: zondag 28 juli.

Zowel de Cave triatlon in Kanne als de 043 triatlon in Maastricht waren in het verleden al succesvol, maar hemelsbreed lagen de parcoursen erg dicht bij elkaar. De twee organisaties besloten dan ook om de krachten te bundelen en voor 1 toporganisatie te gaan. En dus wordt de Cave triatlon in Kanne in 2024 een echte Holland-België, met een uniek parcours en een nieuwe afstand. Waar het vroeger om een 111 triatlon ging, met 1.000 meter zwemmen, 100 km fietsen en 10 km lopen, wordt het in 2024 een halve triatlon met 1.900 meter zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen. Ook de sprinttriatlon blijft behouden.

“Onze eerste gezamenlijk beslissing was om de de lange afstand te gaan upgraden naar een heuse halve triatlon,” vertelt Wim De Doncker van Sportevents. “Hiermee willen we de leegte in de regio Maastricht en Limburg opvallen na het wegvallen van de 1/2 triatlon van Bearsports en van de 70.3 Ironman Maastricht. Ook de korte afstand maken we net een tikkeltje langer. We zijn ervan overtuigd dat we samen met Bearsports dit event naar een hoger niveau kunnen tillen met heel veel Belgen én Nederlanders aan de start. De inschrijvingen openen op 1 november en er zijn 600 startbewijzen voor de halve triatlon en 200 voor de sprinttriatlon.”

De 1.900 meter zwemmen gebeuren net zoals de vorige jaren in het Albertkanaal. Tijdens de 90 km fietsen moeten er drie ronden afgelegd worden en dat betekent ook drie keer de beklimming van de Slingerberg, een korte maar krachtige helling die door zijn grote aantal bochten lijkt op een klim in een grote ronde. De 21 km lopen zijn verdeeld over 4 ronden, met daarbij telkens de trappen naar de iconische brug over het kanaal in Kanne én de passages doorheen de donkere en frisse Mergelgrotten. Vanaf 1 november kan je je inschrijven op de website van Sportevents.